CINEGÈTICA

Els caçadors investigats pels banders per caça furtiva van abatre un cabrit d'isard

La pena per aquesta pràctica és de tres anys sense llicència i 3.000 euros de sanció

Els caçadors investigats pels banders per caça furtiva van abatre un cabrit d'isardARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de caça de l’isard es va tancar amb un total de 80 captures, quatre infraccions i el descobriment d’un cabrit d’isard abatut per part del col·lectiu de caçadors, una activitat “totalment prohibida”, segons va assegurar ahir el cap dels banders, Miquel Rossell. El director del cos va explicar que l’incident, descobert pels agents rurals de Catalunya, es troba en plena investigació i va destacar que la pena per caçar un cabrit d’isard pot arribar a ser de “tres anys sense llicència de caçador, a més d’una multa de 3.000 euros”.

Les dades definitives d’isards caçats fixen en 80 el nombre de captures d’un total de 96 d’autoritzades. D’altra banda, les quatre infraccions registrades corresponen a l’abatiment d’un mufló quan el període de caça actual no ho permet; ferir un isard i no comunicar-ho al cos de banders; haver superat en un el nombre de captures adjudicades per colla de caçadors i haver abatut un isard i no anellar-lo. Segons Rossell, les infraccions, en relació amb el total de 537 caçadors que es van inscriure, “no són moltes, però l’objectiu era tenir zero incidents”. En la mateixa línia es va expressar Josep Maria Cabanes, president de la Federació de Caça i Pesca, que creu que amb les infraccions “potser hi ha hagut marge d’error o confusió en algun cas”.

Una de les novetats d’enguany ha estat la implementació d’un punt de control a la boca nord dels túnels de les Dos Valires, una mesura altament valorada. Rossell va manifestar que, amb 72 controls realitzats, el punt de reunió “ha convingut a totes les parts”. D’altra banda, Cabanes va assenyalar que el punt de control va assegurar una gran “fluïdesa i agilitat” en el control de la peça. A més, els caçadors van recollir 49 mostres de melsa per a conèixer l’estat sanitari de la cabana.

tracking