equipaments

Traslladar RTVA a Radio Andorra “era inassumible”

El ministre Torres afirma que l’edifici annex que calia fer disparava la despesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va justificar ahir que el Govern hagi descartat ubicar la seu d’RTVA a l’edifici de Radio Andorra malgrat haver estat una promesa electoral, i va avançar que un arquitecte ja treballa en el projecte per traslladar les oficines del departament d’Exteriors fins allà. Segons va explicar, desplaçar RTVA tindria uns costos “inassumibles” i a més va recordar que caldria construir-hi un edifici annex. “La idea sempre ha estat la de complir amb el programa, però calia aixecar un edifici al costat, que tindria un cost important, i fer el trasllat ens suposava una despesa realment inassumible, per això vam buscar aquesta nova fórmula per ocupar l’edifici on anirà Exteriors i mantenim la idea de fer un museu a la primera planta”. En aquest sentit, el ministre va destacar que ja s’està treballant en la redacció del projecte i la idea és fer un concurs per adjudicar els treballs abans de finals d’any. “És definitiu que s’instal·li el ministeri d’Exteriors i per això l’arquitecte ja hi està treballant. Ara està redactant el projecte i la intenció és licitar les obres aquest any per començar-les i acabar-les entre el 2019 i el 2020”.

Ni la majoria ni la minoria encampadana semblen satisfets amb aquest trasllat, ja que des de la corporació sempre s’ha reclamat que Radio Andorra ha d’acollir RTVA, un fet, però, que no inquieta Torres, que confia que es conformin. “Hem parlat amb ells i malgrat que sabem que volien una altra cosa, això no treu que ara estiguin igualment contents perquè hi vagi un ministeri.”

Els informes de l’heliport

Sobre l’heliport de les Tresoles, Torres va indicar que segueixen esperant l’informe definitiu per part de la companyia francesa que es va desplaçar fins a la zona ara fa 15 dies. Finalment, també va fer referència a la proposta de la Cambra de Comerç de crear una línia ferroviària que uneixi el Principat amb França. Per Torres, “sempre és bo estudiar alternatives d’accés a casa nostra, siguin aeroportuàries o de tren. Qualsevol proposta que millori els accessos, l’estudiarem molt atentament”, va afirmar.

tracking