diplomàcia

Martí tracta la cimera iberoamericana amb la secretària general

Rebeca Grynspan posa l’accent en “l’oportunitat” per al Principat que significaria acollir l’esdeveniment

Martí tracta la cimera iberoamericana amb la secretària generalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va reunir-se ahir amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, per tractar l’organització de la Cimera Iberoamericana del 2020 per part d’Andorra. Durant la trobada, que va tenir lloc a Nova York en el marc de la 73a assemblea general de l’ONU, ambdós van abordar la possibilitat que el Principat comparteixi amb altres països la celebració d’algunes reunions sectorials, així com la definició de la temàtica de la cimera.

En aquest sentit, el cap de Govern va avançar a la secretària general iberoamericana, que la voluntat d’Andorra és centrar-se en l’educació, la lluita contra el canvi climàtic, la transició energètica o les noves tecnologies. Tot un seguit de qüestions vinculades al desenvolupament sostenible, segons van informar des de l’executiu. Per la seva part, Grynspan va celebrar l’ampli suport de tots els països de la comunitat iberoamericana a la candidatura andorrana per acollir la cimera. Precisament, va constatar l’oportunitat que significa per a Andorra i per al seu posicionament internacional el fet d’acollir aquest esdeveniment.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, també a Nova York, es va reunir ahir amb els seus homòlegs al Paraguay, Argentina i Panamà amb l’objectiu de compartir la visió dels diferents països respecte a l’enfocament dels objectius del desenvolupament sostenible.

En aquesta mateixa línia, Martí es va trobar amb els màxims mandataris a l’Equador, Lenin Moreno i a la República Dominicana, Danilo Medina, per conversar sobre polítiques mediambientals.

tracking