x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Condemnats a pagar 930.000 euros a un nen per un accident d'esquí

La sentència considera culpables d'un delicte de lesions per imprudència els dos traumatòlegs que no van diagnosticar correctament l'infant al qual se li va haver d'amputar la cama a Madrid
Actualitzada 24/09/2018 a les 20:11
Dos traumatòlegs de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell han estat condemnats pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional a pagar una indemnització de 930.000 euros a un nen al qual se li va haver d'amputar una cama després d'un accident d'esquí, segons publica el diari El Confidencial. La sentència, que és ferma perquè hi ha hagut conformitat de l'acusació i les defenses dels inculpats, considera que els dos facultatius són culpables d'un delicte de lesions per imprudència "en no ser detectades ni tractades adecuadament les lesions del petit en les decisives primeres vuit hores des de l'accident" i determina que el retard en rebre l'atenció correcta és el motiu directe que va provocar que l'infant hagi perdut la cama.
Els fets, segons informa el mitjà espanyol, van succeir l'1 de gener del 2012 quan el nen esquiava com en ocassions anteriors al Principat i en caure va patir un fort cop al genoll dret. Els pares van portar l'infant al centre mèdic de pistes on se li va diagnosticar "síndrome compartimental en la zona poplítea", que és una lesió habitual en esportistes que requereix una intervenció ràpida. El nen va ser traslladat a l'hospital i el traumatòleg que el va atendre va considerar que la lesió no era greu i només per la insistència dels pares pel mal que tenia el petit va accedir a fer l'operació, però va acabar descartant-la en consultar amb un altre traumatòleg i el va mantenir ingressat amb analgèsics i gel per reduir la inflamació. En cap cas se li va fer un TAC que hagués confirmat la gravetat de les lesions, considera la sentència.

El nen va ser traslladat en ambulància a Madrid després de 47 hores i llavors els metges van detectar que no tenia pols ni a tíbia ni al peu drets i va ser de nou traslladat a un altre centre on va rebre atenció especialitzada però no es va poder recuperar la cama, que se li va amputar quinze dies després de l'accident, assenyala el rotatiu. El jove va patir "l'amputació irreversible de dos òrgans principals, genoll i cama dreta, va estar 341 a l'hospital" i té seqüeles físiques i psicològiques per la pèrdua de la cama, explica El Confidencial del recull de la sentència. 
Etiquetes
  • #4 lia
    (25/09/18 00:18)

    Els dues traumatòlegs ja mes o menys se qui son, una pifiada endarrere, pobre nen i pares. aviem si el Sass es posa les piles i comencem a acomiadar a paràsits com aquest. La realitat del nostre servei d'urgències. Acomiadaments a Piqué més els tres traumatòlegs dolents que hi ha al nostre hospital. Neteja del metges que hi ha actualment en el servei d'urgències. Per ser sort que el judici a esta fora d'Andorra.

    Respondre
  • #3 mel 71
    (24/09/18 23:53)

    Judici a Andorra = 20.000 € i gràcies.

    Respondre
  • #2 Guillem
    (24/09/18 21:26)

    Condemnats a pagar 930.000€ a un nen per un accident d'esquí? Però quin titular és aquest? En tot cas, condemnats a pagar per un delicte de lesions per imprudència, no? És increible...

    Respondre
  • #1 Martí
    (24/09/18 21:10)

    El titular és molt incorrecte. Els sentències per una NEGLIGÈNCIA com una catedral!
    Com a ciutadans crec que ens mereixem saber noms i cognoms dels dos cracs de la medicina. Per no caure en les seves mans. O per saber si era un dels ineptes q SENSE FER CAP PROVA ni manipulació va diagnosticar-me a urgències una "afectació de lligaments i menisc" que no era tal.
    El resultat de la demanda hagués estat el mateix si el judici hagués estat a Andorra?

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts