POLÍTICA

El PS reclama al Govern que impulsi la construcció de pisos socials

Pere López vol saber per què el projecte de llei per a l’habitatge no recull cap mesura a tal efecte

El PS reclama al Govern que impulsi la construcció de pisos socialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general socialdemòcrata del grup parlamentari mixt, Pere López va demanar explicacions al Govern sobre per què no s’ha inclòs cap mesura per impulsar la construcció de pisos socials al projecte de llei de mesures urgents relatives a l’ar­rendament d’habitatges. Ho ha fet amb una pregunta que el Govern haurà de contestar en la sessió de control del 2 d’octubre i en la qual es refereix a la “manca de voluntat per impulsar projectes d’habitatges socials”.

Pere López fa referència a la situació del mercat de lloguer, la qual posa en dificultats aquelles persones que volen trobar habitatge “a un preu raonable”. El conseller general destaca el fet que no existeixin pisos socials “amb l’excepció dels projectes impulsats pel comú d’Encamp a la Solana del Pas de la Casa i el d’Andorra la Vella a Jovial”, i apunta que aquests dos són projectes desenvolupats sota mandats del PS. En l’escrit, el conseller general valora com a “desencertades” les darreres declaracions del ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, sobre l’habitatge social. Espot va explicar que Andorra compta actualment amb 17 pisos socials i va avançar que n’hi haurà un total de 54 en un període de dos anys. Aquestes declaracions es van produir com a resposta a les afirmacions del Raonador del Ciutadà, Marc Vila, que va denunciar que Andorra “és l’únic país del sistema occidental que no té habitatge social”. López també es va referir a les declaracions del Raonador per tal de reforçar la seva pregunta.

El conseller general lamenta que la llei òmnibus no parli en cap dels seus articles i disposicions de la possibilitat de “condicionar equipaments existents o de nova construcció amb una finalitat social”.

tracking