finances

Migració de clients de BPA a Vall Banc per un valor de 463.000 euros

Els acusats del ‘cas Banca Privada’ obren la porta a anar a Estrasburg

Migració de clients de BPA a Vall Banc per un valor de 463.000 eurosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va comunicar ahir que ha acordat el traspàs de l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA) a Vall Banc de 10 clients, que disposaven de 18 comptes amb un valor total d’uns 463.000 euros. La migració s’ha fet després que els clients hagin pogut aportar documentació per acreditar l’origen lícit dels fons. Segons recull l’últim número del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), la transmissió ja “és plenament eficaç”, si bé des de l’agència van puntualitzar que tindran marge fins al 31 d’octubre vinent per dur a terme totalment la migració de manera “operativa i tècnica”.

Aquesta és la vuitena migració de comptes entre les dues entitats bancàries des que es va fer el primer buidatge de clients cap a Vall Banc, després de la venda de l’entitat en subhasta al fons JC Flowers. L’operació s’emmarca, van subratllar des de l’AREB, “dins del procés de revisió que es continua fent a BPA i pel qual es continua recopilant informació de clients per analitzar-la”. El procés va començar l’abril del 2016, quan va tenir lloc el transvasament del 92% dels clients de BPA sobre la base d’informes elaborats per PricewaterhouseCoopers (PwC) respecte a la totalitat dels clients de Banca Privada.

En concret, la primera gran migració de comptes d’una entitat a l’altra va significar el traspàs de 25.000 clients. Van ser els que van passar el gran primer tall de l’auditoria que havia de determinar quins comptes no aixecaven sospites de presumpta il·licitud i quins sí.

Recurs de súplica al TC

Així mateix, el Tribunal Constitucional (TC) va informar ahir, a través del BOPA, que ha desestimat el recurs de súplica presentat per les representacions de gran part dels acusats al cas BPA contra la participació del Govern com a acusació particular en el judici. I també contra els accionistes minoritaris i preferentistes com a actors civils. D’aquesta manera, alguns dels acusats del cas obren la porta a anar al Tribunal d’Estrasburg.

EL RECURS DELS MESTRES FALLAVA EN LES REFORMES

El recurs d’empara presentat pel Sindicat d’Ensenyament Públic i pels 13 mestres afectats per la decisió del Tribunal Superior (TS) d’anul·lar el concurs per consolidar una vintena de places d’eventuals realitzat l’any 2016 va ser admès a tràmit pel Constitucional (TC), malgrat que els magistrats admeten que “des d’un punt de vista estrictament formal hi ha motius per no considerar admissible a tràmit el recurs”. I ho era perquè els signants de l’escrit “no han seguit exactament el procediment previst per la llei”. Malgrat això, i tot i el fet que el mateix dia que el TC va decidir admetre a tràmit el recurs dels mestres havia fet el contrari amb el presentat pel Govern contra la decisió del Superior, l’alt tribunal va considerar que “en una interpretació conforme a l’esperit de l’empara i antiformalista que vol detectar l’autèntica voluntat dels afectats per damunt de la seva expressió literal”, s’havia d’admetre el recurs dels professors que de moment suspèn la decisió del TS sobre el concurs.

tracking