TREBALL

La CEA aplaudeix que s'esgoti la legislatura

Gerard Cadena substitueix Xavier Altimir com a president de la confederació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Cadena serà durant els quatre propers anys el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Xavier Altimir, president en els darrers 12 anys, va donar el relleu ahir a Cadena i a la resta de la junta directiva sense necessitat que se celebressin eleccions, ja que la de Cadena va ser l’única candidatura que es va presentar. En el discurs el president va deixar clar quins són els propers reptes de la nova junta i va aplaudir la decisió del Govern d’esgotar la legislatura i no avançar les eleccions. “No ens podíem permetre en aquests moments que no s’aprovés el pressupost”, va manifestar el nou president de la CEA.

Cadena, que ha estat vicepresident de la Confederació durant el mandat d’Altimir, va posar l’accent en l’acord d’associació amb la Unió Europea, sent aquest un dels objectius per als propers anys, en considerar que “afectarà d’una manera o una altra tots els sectors”, tot i que es va queixar que la manca d’informació no ajuda els empresaris a “adaptar-se a les conseqüències d’aquest acord”. “Els empresaris estan indecisos per fer noves inversions i perquè pot portar canvis importants al país”, va afegir Cadena.

A banda de l’acord amb la UE, es van assenyalar altres objectius, com ara la reorganització de les comissions, fomentar les relacions internacionals o treballar en la marca Andorra. En aquest últim punt, Cadena va recordar l’acord de col·laboració al qual van arribar divendres passat el Govern i la CEA per al desenvolupament del projecte de la marca Andorra. “Hem d’arribar a una millor projecció internacional del Principat”, va manifestar Cadena, que va destacar la tasca de la CEA amb vista a la Cimera iberoamericana del 2020 i l’organització del fòrum econòmic paral·lel, “una oportunitat que no podem deixar escapar perquè una part dels empresaris llatinoamericans ens puguin conèixer”, hi va afegir Cadena.

Després de 12 anys al capdavant de la CEA, Altimir s’allunya de la primera línia pública, però no descarta sumar-se a d’altres projectes. “Un dels meus objectius, a banda de l’estabilitat personal, és fer que Andorra avanci”, va admetre Altimir, que assegura que “en cap moment” es planteja tancar-se portes a res. Finalment, Altimir es va congratular per la presentació de la candidatura de Cadena, ja que considera que “la CEA necessitava una renovació”.

La CEA aplaudeix que s'esgoti la legislatura

La CEA aplaudeix que s'esgoti la legislatura

tracking