Finances

Tributs espera encara 8.000 declaracions de l'IRPF

Ja se n’han formalitzat 9.141, un 9% més que l’any passat en el mateix període

Tributs espera encara 8.000 declaracions de l'IRPFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de l’IRPF arriba a la recta final. L’1 d’octubre finalitza el termini per formalitzar la presentació de la declaració i les dades constaten que malgrat que un major nombre d’obligats tributaris han fet el tràmit encara hi ha un important volum que ho han de fer els pròxims quinze dies. Fins al final de la setmana passada s’havien presentat 9.141 declaracions, un 9% més que en el mateix període de l’any passat, i Tributs calcula que encara haurien d’arribar unes 8.000 més. Amb tot, el cap d’àrea de Planificació i Estratègia, Miquel Llongueras, va assenyalar que “no crec que sigui necessari” que s’hagi de reforçar l’atenció amb mesures com ara una ampliació horària per absorbir la feina que està per venir. Tot el personal de l’Agència Tributària està dedicat a l’atenció al contribuent i Llongueras va assenyalar que si les coses van com l’any passat “la gent no haurà de fer gaires cues”.

Des de Tributs s’insisteix que la fórmula més còmoda és fer la gestió a través del portal web. I a poc a poc la fórmula on-line guanya terreny. Segons les dades facilitades, de les declaracions formalitzades fins a final de la setmana passada 5.980 s’havien fet presencialment i 3.161 van ser on-line. La via telemàtica ha estat la que més ha crescut respecte a l’any passat. Se n’han presentat un 26% més usant aquesta modalitat que en el mateix període de l’any anterior. Llongueras va assenyalar que segueixen introduint millores en el sistema perquè sigui cada cop més fàcil i àgil usar-lo. “Es treballa constantment per fer-lo més accessible, més fàcil fer-lo anar. A més, es recullen tots els suggeriments dels contribuents.” En aquest sentit, va recordar que malgrat que cal l’anomenat mòdul d’identificació en línia (MIL) per accedir a l’oficina virtual del departament de Tributs es pot sol·licitar amb un tràmit molt simple un MIL temporal (dura 72 hores) per a fer la declaració “en qualsevol moment i a qualsevol lloc”.

Per als qui segueixin preferint fer el tràmit a l’oficina física, Llongueras també els va recordar que existeix i poden usar la cita prèvia de manera que els atendrà un funcionari al dia i l’hora indicades i s’estalviaran esperes. Aquesta modalitat (que s’obre cada dilluns al matí per a les cites de la setmana) està tenint molta acollida. Les hores s’esgoten de manera molt ràpida. Fins ara se n’han donat 750.

El cap d’àrea també va insistir que la durada de la campanya és prou àmplia i que no cal esperar al darrer dia per fer la declaració. “Aquest any s’han presentat un 9% més, sembla que de mica en mica ens anem acostumant”, va afirmar.

tracking