Debat d'orientació política

Pintat critica Martí per ser “incapaç” de desvelar la data de les eleccions

L’oposició lamenta que el cap de Govern es limités a fer un “balanç” de les dues legislatures

Pintat critica Martí per ser “incapaç” de desvelar la data de les eleccionsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició va criticar ahir la intervenció de Toni Martí durant el debat d’orientació política. El president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, va considerar que el líder de l’executiu es va dedicar a fer un “balanç”i no “d’orientació política”. “La paraula del debat està mal apropiada”, va dir Pintat, que va augurar que hi haurà “poc debat” i va lamentar que Martí no va ser “capaç” d’anunciar el que seria “una cosa tan senzilla que és quan seran els pròxims comicis”. “Si no s’és capaç de fer això, com es vol orientar el país?”, va etzibar Pintat, que va considerar que la decisió de Martí de no anunciar ahir la data de les eleccions “forma part del seu tacticisme d’anar marejant la perdiu”. A més, va acusar DA “d’anar creant expectatives i protagonisme”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari liberal (L’A), Jordi Gallardo, va qualificar el discurs de Martí de “previsible” i amb un “to molt baix”. “M’imagino que no es podia presentar amb un balanç de legislatura triomfalista”, va etzibar el representant liberal, que creu que el discurs no tenia “una clara orientació de cap on ha d’anar el país”. “Semblava més un discurs fet a últim moment”, va dir Gallardo, que va considerar que Martí va buscar excuses “fora”. Si bé va admetre que el líder de l’executiu va reconèixer que algunes coses no s’havien fet bé, Gallardo creu que DA no ha tingut “la capacitat clara” de tirar endavant les reformes que havia anunciat.

Per la seva banda, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va dir que el discurs va ser “excessivament llarg i poc profund”. A més, va considerar que Martí va fer un discurs “de falta de respecte cap als anteriors caps de Govern”. “La seva forma de fer és que Andorra d’alguna forma neix el 2011 i que abans no hi havia hagut res”, va denunciar Naudi. Paral·lelament, el president del PS, Pere López, va acusar el cap de Govern de “reinterpretar una mica el reglament”. “Ha de ser un debat d’orientació política i d’orientació no n’hi ha hagut”, va dir López, que creu que el líder taronja va “intentar reescriure la realitat dels fets i donar una lectura diferent al cap de set anys”. López va assegurar que avui explicaran “tot allò que DA ha promès i no ha realitzat”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va ser l’únic que va aplaudir el discurs de Toni Martí i el va qualificar de “realista”. “S’ha reconegut que no tot ho hem fet bé i que no ho hem pogut fer tot”, va admetre Baró, que de la mateixa manera que Martí, també va apuntar que el cap de Govern anunciarà avui la data de les pròximes eleccions. “Té un compromís que jo entenc que complirà durant el debat d’orientació política i per tant, si avui [ahir per al lector] no sabem la data, la sabrem demà [avui per al lector]”, va dir Baró.

tracking