El comerç fixa entre un 20 i un 30% la caiguda de les vendes

El juliol va registrar unes xifres molt inferiors a les del 2017 i l’agost va ser similar

El comerç fixa entre un 20 i un 30% la caiguda de les vendes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç del país ha patit un descens de l’activitat aquest estiu en comparació amb el de l’any passat. Així ho han assegurat les diferents associacions de comerciants del Principat, que coincideixen a dir que encara que el mes d’agost ha sigut molt similar al de 2017, el juliol ha registrat unes xifres molt per sota de les de l’any passat. De fet, la presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Carlemany, Susagna Venable, situa el descens de l’activitat comercial d’aquest estiu entre el 20% i el 30%.

Etiquetes:

A les parròquies centrals, l’estiu ha estat “tranquil”. Així ho defineix el president de l’Associació de Comerciants del Fener Boulevard, Joan Babot, que assegura que el comerç no ha arribat a les xifres de l’any passat en el període estival. Aquesta ha sigut una dinàmica generalitzada a tot el país, ja que fins i tot al Pas de la Casa, els comerciants han notat aquest descens de les vendes, especialment al juliol. Jean Jacques Carrié, president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, que actua com a associació de comerciants, atribueix gran part de la responsabilitat d’aquesta significativa caiguda de juliol al Mundial de futbol. El cap dels comerciants del Pas explica que aquest esdeveniment pot haver afectat “les sortides dels turistes”, sobretot dels visitants francesos.

D’altra banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, apunta que aquest descens del comerç és una dinàmica molt similar al que està succeint a grans ciutats properes com són Barcelona o Tolosa.

D’acord amb la Cambra

Dimarts passat, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, va exposar una sèrie de reptes que havia d’afrontar el comerç per tal de canviar la seva dinàmica i notar els efectes de la recuperació econòmica. Entre les propostes es troben l’augment de la formació dels professionals dels comerços, potenciar el diferencial de preus o modernitzar els espais de venda.

Els comerciants s’han mostrat, en general, a favor de les demandes de la Cambra. Les associacions pensen que han d’esforçar-se per tal de millorar les xifres, i des de Riberaygua i Travesseres llancen un missatge optimista de cara al futur: “Hem de rebre missatges positius per a seguir esforçant-nos per millorar.”

El comerç fixa entre un 20 i un 30% la caiguda de les vendes

tracking