Territori

Les zones urbanes, les carreteres i els boscos augmenten respecte el 1995

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya presenta el mapa de cobertes del sòl, realitzat a partir de imatges aèries del país de 2012

Les zones urbanes, les carreteres i els boscos augmenten respecte el 1995CENMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya (CENMA) ha presentat el mapa de cobertes del sòl, realitzat a partir de imatges aèries del país de 2012, cedides per l'àrea de cartografia del Govern. A l'estudi s'observa que les zones boscoses creixen, en detriment de les zones de matollars i prats, que ocupen un 40% del territori, en el període comprès entre 1995 i 2012. Així mateix, les zones urbanes i les carreteres creixen un 1,51% i 0,58%, respectivament, tot i que el creixement no ha estat tant intens com entre 1972 i 1995.

Aquest mapa realitzat s’emmarca dins el projecte d’estudi de l’evolució del paisatge andorrà a partir dels mapes de cobertes del sòl, afegint-se a la sèrie de mapes de cobertes del sòl dels anys 1972 i 1995. El principal objectiu d’aquest projecte és poder quantificar l’evolució de les diferents categories del sòl amb el pas dels anys.

De cara al futur, el centre d'estudis té previst continuar aprofundint en l’estudi de l’evolució del paisatge. L'entitat preveu que al llarg del proper any es presenti el mapa de cobertes del sòl de l’any 1948, el més antic possible, fet que donaria una visió més històrica de la dinàmica de canvi de l’ocupació del sòl del país.

tracking