La batlle notifica el processament als encausats del 'cas PDVSA'

Dels 29 acusats n’hi ha 13 del país i la major part són exempleats de BPA

La batlle notifica el processament als encausats del 'cas PDVSA'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La batlle Canòlic Mingorance ha notificat aquest matí el processament als encausats pel cas PDVSA de suposat espoli de dos mil milions de dòlars a la petroliera pública veneçolana, entre d'altres a l'ex-director general de BPA Joan Pau Miquel. El 29 implicats en el dossier estaven convocats aquest matí en el procés obert al grup organitzat que comptava amb directius de PDVSA o filials que feien les concessions d’obres públiques i persones encarregades de cobrar les comissions a les empreses que volien guanyar els concursos. Tota l’operativa es va fer a través de societats fantasma creades per BPA Serveis per amagar el real beneficiari de les transaccions i amb comptes a l’entitat andorrana.

Mingorance ha encausat vint-i-nou persones de les quals tretze són del país i setze de fora. Es preveu que cap dels veneçolans es presenti avui a la citació. La major part, a més, estan detinguts a Veneçuela (com el cap de la trama, Diego Salazar), a Espa­nya o als Estats Units perquè són perseguits per múltiples delictes de corrupció i blanqueig. Els tretze del país es divideixen en tres grups. D’una banda, els exdirectius i exgestors de BPA implicats que són l’ex-director general Joan Pau Miquel, els directius Santiago de Rosselló, Javier Campos i Isabel Camino Sarmiento, i els exgestors Pablo Laplana, Josep Antoni Rivero, Josep Lluís Rivero, Joan Cejudo, Jordi Guimó i Josep Elfa. També hi és Cristina Lozano com a antiga responsable de BPA Serveis. I després gent que constaria com a administradora de societats que pertanyien en realitat als veneçolans com Sergi Balielles i Anna Piñero.

D’altra banda, el TC va refermar la decisió de mantenir el Govern, accionistes minoritaris i preferentistes en la causa de BPA que es reprèn dilluns.

La batlle processarà la majoria d'encausats del 'cas PDVSA'

tracking