Tribunal de Corts

Absolt d'intentar assassinar el soci el propietari d'una cadena de pizzeries

L’amo d’una coneguda cadena de restaurants estava acusat d’intent d’assassinat per haver provat d’envestir-lo amb el cotxe per motius personals

Absolt d'intentar assassinar el soci el propietari d'una cadena de pizzeriesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va absoldre ahir del delicte major d’assassinat en grau de temptativa l’empresari d’una reconeguda cadena de pizzeries del país que hauria intentat atropellar el soci per les desavinences personals que mantenien des de feia temps. La justícia, però, el va condemnar a dos anys i mig de presó, un i mig ferm i un de condicional, pel delicte major de lesions doloses causades amb un objecte que podria haver provocat la mort de la víctima. Així mateix, Corts va imposar a l’empresari pizzer una pena de prohibició d’atansament al seu soci per motius injustificats durant quatre anys.

El condemnat també haurà de compensar la víctima amb 1.000 euros i amb 231,63 euros, la Caixa Andorrana de Seguretat Social. D’aquesta manera, Corts va desestimar la petició de la fiscalia, que va considerar provat que l’atropellament es va produir voluntàriament i que va demanar nou anys de presó per assassinat en grau de temptativa

“Ànim evident de matar”

De fet, des del ministeri públic es va arribar a afirmar durant el judici que el condemnat tenia “ànim evident de matar” el soci. Els fets van tenir lloc el 15 de juny del 2017, quan, segons la fiscalia, l’home hauria intentat atropellar amb el cotxe el seu associat, davant de casa de la mateixa víctima, a Sispony, per problemes personals. Durant el judici, celebrat el juny d’enguany, el ministeri públic va defensar que el condemnat s’hauria dirigit després de dinar a casa de l’altre amb cotxe i que hauria envestit la víctima, que es trobava al carrer amb la seva motocicleta. Llavors, hauria intentat xocar aprofitant que estava d’esquenes, segons la fiscal, fet que hauria provocat que la víctima caigués al terra. Aleshores, l’agressor hauria fet marxa enrere i hauria intentat tornar-lo a atropellar, però no va tocar la víctima, que va aconseguir aixecar-se. El condemnat, que segons les acusacions volia provar un tercer intent, hauria desistit de fer-ho per la reacció dels veïns, que van ajudar la víctima.

L’agressor va admetre que el va fer caure la primera vegada, però que això va succeir perquè el cotxe no va frenar bé a causa de la graveta que hi havia a l’asfalt. Així, va argumentar que va tenir por i que va marxar cap a casa seva, on va acabar sent detingut.

REPORTATGE

Cambrer, cantant o lladre? El Tribunal de Corts va jutjar ahir els tres acusats –dos homes i una dona xilens no residents, tots tres en presó preventiva– d’una onada de robatoris amb força en xalets l’estiu de l’any passat. Cap dels tres admet els fets però la fiscalia va insistir a qualificar els seus arguments d’inversemblants i que hi ha prou elements per considerar-los els autors materials dels furts. Només un d’ells hauria participat en els cinc, perpetrats al juny i al juliol a l’Aldosa de la Massana i a Andorra la Vella. Sobre ell l’acusació pública va remarcar, per posar en dubte les seves explicacions, la quantitat d’ocupacions que ha dit que tenia des que el van detenir: cambrer, estudiant i ahir, durant la vista oral, va assegurar que era cantant a banda de tenir en propietat cavalls. Cavalls als quals anomena joyitas, justificació que va donar per explicar per què al seu telèfon li van trobar missatges en què es referia a unes joyitas. Però la fiscalia creu que les joyitas es referien al botí que haurien obtingut en les sostraccions i que no s’ha localitzat. Per les declaracions dels perjudicats s’apunta un botí quantiós, malgrat que les reclamacions es formalitzaran en el període d’execució de sentència. A l’home se’l va detenir juntament amb l’altre processat (amb antecedents per fets similars a Xile) a tocar del xalet que presumptament acabaven de robar a la capital. Viatjaven en un cotxe, un Peugeot amb matrícula francesa, que la policia buscava perquè el dia abans se l’havia vist pels voltants d’un altre habitatge furtat. Quan la policia els va controlar, l’inculpat duia unes sabatilles esportives amb una sola compatible amb petjades que es van trobar a les cases i guardava al maleter un model idèntic. També es va trobar un tornavís al maleter que l’acusació troba compatible amb l’eina que s’hauria usat per entrar per la força als xalets. Indicis que la fiscalia troba suficients per inculpar els dos detinguts. Al segon, però, només el lliga amb quatre dels cinc robatoris. Quant a la tercera processada, la detenció es va practicar al desembre, quan va tornar al país. Hi havia estat al juny en companyia del principal encausat. La fiscalia considera que va participar en un furt comès llavors. Per això per a ella demana dos anys de presó i per als homes, cinc. La defensa en va reclamar l’absolució. “No hi ha res per involucrar-los en els cinc robatoris”, va dir.

tracking