Seguretat

La policia compta amb 22 aspirants per a 13 places a les proves d'accés

Els candidats que millors resultats obtinguin s’incorporaran a partir de novembre

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les proves d’accés al cos de policia compten aquest any amb 22 aspirants per cobrir les 13 noves places que el Govern va autoritzar el passat mes d’abril. Els candidats, que es componen de 18 homes i quatre dones, hauran de superar diverses proves mèdiques, físiques, de llengua castellana i francesa, de coneixements institucionals, històrics i geogràfics del país, psicotècniques, una prova escrita i una entrevista professional.

Les proves físiques es duran a terme també avui. Es tracta d’un circuit de resistència, habilitat i força, un test de resistència, una prova de muntanya i una prova de velocitat. El circuit de resistència, habilitat i força consisteix a realitzar 10 exercicis com ara saltar tanques, flexions de braços o fer equilibri donant a més un total de cinc voltes a l’estadi comunal d’Andorra la Vella. El temps màxim per superar aquesta prova és de 13:30 minuts. La següent prova física consisteix a realitzar el màxim de voltes possibles a la pista d'atletisme de 400 metres en un temps de 12 minuts. La distància mínima per ser apte en aquesta prova és de 2.200 metres. La prova de muntanya consisteix en un recorregut que comença a l’antic alberg de la Comella. El recorregut passa pel camí del tallafoc i el punt d’arribada es troba al camí del Bosc Negre. L’objectiu dels candidats és realitzar aquesta prova en menys de 18:31 minuts. La prova de velocitat consisteix a sortir d’un vehicle policial i recórrer 60 metres en menys de 11:51 segons. Com a novetat d’aquest any, els aspirants tenen dues oportunitats en aquesta prova.

Tanmateix, els candidats han de demostrar un nivell mínim equivalent a un B1 de coneixement oral del castellà i el francès, exceptuant aquells que hagin obtingut el batxillerat al sistema educatiu andorrà. D’altra banda, els aspirants que hagin obtingut el batxillerat als sistemes espa-nyols i francès queden exempts de realitzar les proves de castellà i francès, respectivament. Els candidats també han de superar la prova de coneixements institucionals, històrics i geogràfics del país.

El cap de formació de la policia, Sergi Lechuga, va valorar com a “correcte” el nivell dels aspirants d’aquest any, però considera que les xifres de participació són massa baixes per cobrir les places: “potser s’haurà de repetir el procés de selecció”.

La policia compta amb 22 aspirants per a 13 places a les proves d'accés

tracking