mobilitat

Cues de vuit quilòmetres per entrar al país per la frontera hispanoandorrana

Cues de vuit quilòmetres per entrar al país per la frontera hispanoandorranaR. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat va registrar ahir importants cues tant per accedir al Principat com per sortir-ne des de la frontera hispanoandorrana del riu Runer. Durant bona part del matí, els vehicles que venien de la Seu van patir retencions de fins a vuit quilòmetres, mentre que per sortir eren de tres. Segons Mobilitat, aquestes cues es van produir entre les nou del matí i les tres de la tarda, moment en el qual la circulació va recuperar la normalitat abans que tornessin a entrar més vehicles a partir de la tarda, aprofitant el pont de quatre dies que molts catalans tindran. Segons van explicar alguns dels conductors “atrapats” en aquestes llargues cues, el departament d’Estadística espanyol es va desplaçar fins allà per fer la seva feina, fet que va contribuir que el trànsit circulés encara més lent.

Les aturades van continuar a l’entrada de Sant Julià, que va quedar col·lapsada en vàries ocasions per la gran afluència de vehicles, amb cues superiors al quilòmetre i quilòmetre i mig. Aquestes, però, es van produir en el moment àlgid de l’entrada de vehicles i no es van repetir durant tota la tarda. A partir de les 19.00 hores, de nou a la frontera del Runer, la circulació va tornar a ser més densa però sense arribar als nivells del matí, ja que només hi havia retencions per entrar i no per sortir. Això sí, durant bona part de la tarda es van mantenir en els tres quilòmetres.

Des de Mobilitat no es va registrar cap retenció a la frontera francoandorrana del Pas de la Casa i la circulació en aquella zona va ser molt fluida durant tot el dia. Des del departament van insistir que el llarg pont que molts catalans poden tenir feia previsible aquesta retenció tan important i no descarten que avui puguin repetir-se.

tracking