jornades

Jover destaca l'educació com a eina per combatre extremismes

Afirma que a l’escola andorrana es visibilitzen i es respecten les diferències

Jover destaca l'educació com a eina per combatre extremismesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va clausurar dijous al vespre la 35a edició de la Universitat d’Estiu d’Andor­ra, que enguany ha girat al voltant dels valors i ha servit per analitzar el seu passat i futur. En el discurs de tancament, Jover va voler fer èmfasi en la importància que té l’educació per a la formació de ciutadans en valors positius. “Formem persones perquè la gent pugui continuar estudiant i perquè pugui tenir sortida al mercat de treball, però sobretot formem ciutadans”, va manifestar el ministre.

El titular d’Educació també va ressaltar que aquests mateixos valors són importants per poder combatre els extremismes actuals. “S’ha d’entendre que la democràcia és l’únic espai per poder gestionar les diferències existents”, va destacar. Per poder construir aquesta educació basada en valors democràtics, Jover va posar en relleu la importància que els docents del país siguin propers, estiguin motivats i tinguin la capacitat de continuar estudiant i d’adaptar-se al model educatiu.

Respectar les diferències

Pel que fa al programa i a les temàtiques de treball, el ministre va recordar que a l’escola andorrana s’utilitzen matèries que serveixen per visibilitzar les diferències i alhora respectar-les. En una línia semblant es va expressar el moderador de l’últim debat, Michel Wieviorka, que va recalcar que és important poder permetre a les persones desenvolupar les seves pròpies aptituds en el marc dels centres escolars. Així mateix, Wieviorka es va congratular per l’èxit de la Universitat d’Estiu.

tracking