Temporada de bolets

Salut recorda els perills de consumir bolets d'espècies desconegudes

El ministeri insisteix en acudir a Urgències davant els primers símptomes d'intoxicació

Salut recorda els perills de consumir de bolets d'espècies desconegudes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb l’inici de la temporada dels bolets, el ministeri de Salut recorda les recomanacions per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets que no es coneixen correctament l’espècie i que poden ser tòxics. El ministeri aconsella menjar, únicament els bolets que poden identificar correctament les espècies, ja que cal tenir present que entre les diferents espècies de bolets que creixen al país, n'hi ha algunes de tòxiques i molt perilloses, poden arribar a provocar la mort.

En aquest sentit, el ministeri de Salut inisiteix en que són

falses les regles de caràcter general per a la identificació dels bolets tòxics com, és per exemple l’ennegriment del gra d'all o de la cullereta de plata ja que “La farinera borda” (Amanita phalloides) bolet molt tòxic i força freqüent als nostres boscos, no es detecta amb aquestes proves, ni tampoc altres bolets també tòxics. El ministeri també recorda que és fals que els bolets menjats pels cargols, o per altres animals, no són tòxics, ja quepoden ser tòxics per a l'home i no ser-ho per als cargols o altres animals.

En cas que s’arribi a produir una intoxicació, el ministeri de Salut aconsella acudir a Urgències davant dels primers símptomes d'intoxicació, "per poc importants que semblin", i recorda que l'eficàcia del tractament depèn de la rapidesa amb que s'actuï.En aquest sentit, el ministeri assenyala que els primers símptomes es poden presentar entre mitja hora i tres hores desprésd'haver menjat els bolets o aparèixer passades algunes hores. Les intoxicacions més greus, en particular la causada per “La farinera borda” (Amanita phalloides), es manifesten després d'unes 8 o 10 hores, de vegades més. Per tant, "el fet que els símptomes triguin a presentar-se és un indici que la intoxicació pot ser molt perillosa", afegeixen les indicacions del ministeri.

tracking