x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Temporada de bolets

Salut recorda els perills de consumir bolets d'espècies desconegudes

El ministeri insisteix en acudir a Urgències davant els primers símptomes d'intoxicació
Salut recomana no consumir aquells bolets que no sabem identificar

Salut recorda els perills de consumir de bolets d'espècies desconegudes

Salut recomana no consumir aquells bolets que no sabem identificar

Actualitzada 06/09/2018 a les 11:21
Coincidint amb l’inici de la temporada dels bolets, el ministeri de Salut recorda les recomanacions per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets que no es coneixen correctament l’espècie i que poden ser tòxics. El ministeri aconsella menjar, únicament els bolets que poden identificar correctament les espècies, ja que cal tenir present que entre les diferents espècies de bolets que creixen al país, n'hi ha algunes de tòxiques i molt perilloses, poden arribar a provocar la mort.
En aquest sentit, el ministeri de Salut inisiteix en que són
falses les regles de caràcter general per a la identificació dels bolets tòxics com, és per exemple l’ennegriment del gra d'all o de la cullereta de plata ja que “La farinera borda” (Amanita phalloides) bolet molt tòxic i força freqüent als nostres boscos, no es detecta amb aquestes proves, ni tampoc altres bolets també tòxics. El ministeri també recorda que és fals que els bolets menjats pels cargols, o per altres animals, no són tòxics, ja que poden ser tòxics per a l'home i no ser-ho per als cargols o altres animals.
En cas que s’arribi a produir una intoxicació, el ministeri de Salut aconsella acudir a Urgències davant dels primers símptomes d'intoxicació, "per poc importants que semblin", i recorda que l'eficàcia del tractament depèn de la rapidesa amb que s'actuï. En aquest sentit, el ministeri assenyala que els primers símptomes es poden presentar entre mitja hora i tres hores després d'haver menjat els bolets o aparèixer passades algunes hores. Les intoxicacions més greus, en particular la causada per “La farinera borda” (Amanita phalloides), es manifesten després d'unes 8 o 10 hores, de vegades més. Per tant, "el fet que els símptomes triguin a presentar-se és un indici que la intoxicació pot ser molt perillosa", afegeixen les indicacions del ministeri.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477