POLÍTICA

Els liberals critiquen DA per l'embús legislatiu al Consell

Els liberals critiquen DA per l'embús legislatiu al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal veu poc probable que les eleccions tinguin lloc al desembre i lamenta la falta de temps per poder avaluar tots els projectes de llei presentats per DA. La consellera general de L’A Judith Pallarés critica l’augment del “ritme parlamentari” en els últims mesos a causa de “textos molt densos” que requereixen més temps per fer consultes. “Això arriba a la responsabilitat”, afirma Pallarés, que assegura que s’han presentat projectes “de pressa i malament” per “complir l’expedient”.

“Hi ha moltes altres coses i qüestions que evidentment farien considerar que valdria la pena acabar amb la legislatura”, destaca la representant del partit blau, que creu que si les eleccions es volguessin fer al desembre “no hi ha temps material” per treballar la trentena de projectes oberts. Tot i que assegura que és Toni Martí a qui correspon o no anar a les eleccions, Pallarés creu que si a l’embús legislatiu s’hi ha d’afegir l’entrada del projecte dels pressupostos, “no semblaria probable” organitzar els comicis abans d’acabar el 2018.

Per la seva banda, la consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, explica que “fa molt temps que no he cregut que les eleccions haguessin de ser al desembre”. Tot i que reconeix per “hauria estat bo” separar en el temps els comicis nacionals dels comunals, que tindran lloc a final del 2019, Gili creu que Toni Martí “no tenia cap interès nacional a fer-ho”. “Han deixat moltes coses per a l’últim moment de manera volguda o no volguda”, relata la representant.

tracking