TURISME

L'ocupació hotelera al Principat baixa un 6% durant l'agost

A falta de dades definitives, la Unió Hotelera confirma la davallada respecte a l’any passat

L'ocupació hotelera al Principat baixa un 6% durant l'agostFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ha confirmat que l’ocupació al sector durant el mes d’agost ha estat d’un 75 per cent de mitjana, sis punts menys que el mateix mes de la temporada passada. Des de la UHA asseguren que les dades facilitades encara no estan tancades, però que, a falta de recollir les últimes xifres, es pot confirmar una davallada durant un dels mesos en què arriben més turistes.

Les xifres mantenen la davallada d’ocupació que es va iniciar el mes de juny passat, coincidint amb l’inici de l’època estival, i que va continuar al juliol, amb una disminució del 10%. Tot i que les dades de l’agost suavitzen la baixada dels dos mesos anteriors, des de la UHA pronostiquen que durant el setembre podria continuar la tendència negativa.

Per parròquies

Durant els caps de setmana de l’agost, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella han estat les dues parròquies que han mantingut una ocupació de llits més alta. Amb les dades generals del mes, es confirma que la parròquia escaldenca és la que ha gaudit d’una major ocupació a les seves instal·lacions durant l’agost, amb un 82%, mentre que Andorra la Vella ha mantingut els seus hotels un 81% plens. La Massana, amb el 78% de mitjana, Canillo amb el 75%, Encamp que ha arribat al 65% i Ordino, amb un 64%, són les següents a la llista. Finalment, Sant Julià de Lòria segueix amb una mitjana d’ocupació per sota del 60%.

tracking