Destitució d'un policia denunciat per Cierco

Grande Marlaska cessarà Bonifacio Díez com a agregat de l’ambaixada espanyola a Mèxic

Destitució d'un policia denunciat per Cierco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande Marlaska, des-tituirà tres càrrecs d’Interior presumptament vinculats a l’anomenada policia patriòtica suposadament encarregada de l’operació Catalunya per buscar elements acusatoris contra polítics independentistes. Un dels destituïts serà Bonifacio Díez, actual agregat d’Interior a l’ambaixada espanyola a Mèxic, i que havia ocupat el mateix càrrec a l’ambaixada a Andorra. Díez va ser un dels policies als quals Higini Cierco va acusar de coaccions per aconseguir les dades dels comptes dels Pujol que Joan Pau Miquel va entregar a Madrid al comissari Marcelino Martín Blas, segons va reconèixer el mateix Higini Cierco davant la Batllia, en una cita enregistrada per la policia espanyola i on també hi va ser l’expropietari de BPA.

En la declaració a la Batllia, Cierco va indicar que Bonifacio Díez es va posar en contacte amb la cap dels serveis jurídics de BPA i secretària del consell d’administració, Rosa Castellón. Segons Cierco Bonifacio Díez va intentar forçar perquè els responsables de BPA entreguessin a Madrid les dades dels Pujol. Concretament va afirmar que Díez va dir a Castellón: “digues-li al Joan Pau que el que li diguin per telèfon ho accepti i, si no, el banc morirà”. Cierco havia afirmat també que el successor de Díez com a agregat d’Interior espanyol a Andorra, Celestino Barroso, va posar-se en contacte amb ell primer i amb Joan Pau Miquel després per demanar que acceptessin les peticions que se’ls feien des de Madrid.

Díez va ser nomenat a finals del 2016 agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Mèxic. Interior esperarà que compleixi dos anys al capdavant d’aquesta destinació, el proper 23 d’octubre, per destituir-lo. Bonifacio Díez va haver de declarar tant a l’Audiència Nacional com al Jutjat d’Instrucció 11 de Madrid, en aquest últim com a imputat, per la seva relació amb el pendrive fantasma amb proves il·lícites sobre les finances de la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol que es va intentar incorporar al sumari. Díez és un dels policies espanyols als quals Cierco va presentar una querella per coaccions davant de la Batllia. El cas s’està instruint.

L’executiu espanyol també cessarà pròximament dos altres suposats membres de la policia patriòtica amb càrrecs en ambaixades: José Ángel Fuentes Gago i Jesús Vicente Galán.

tracking