societat

Les empreses hauran de fer els tràmits amb l'Administració via electrònica

Els ciutadans ho podran fer presencialment i s’obre l’opció de la finestreta única

Les empreses hauran de fer els tràmits amb l'Administració via electrònicaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de modificació del codi de l’Administració amb el fi de regular i fomentar l’ús de les noves tecnologies entre les diferents administracions del país i els ciutadans. El secretari general de Govern, Jordi Casadevall, va explicar que el nou sistema de funcionament de l’Administració, treballat juntament amb els comuns, fixa que les empreses i els treballadors públics estaran obligats a relacionar-se “amb l’Administració únicament a través de mitjans electrònics”. “Ja no hi haurà possibilitat de relacionar-se presencialment amb l’Administració”, va afegir, si bé va remarcar que el projecte de llei preveu un període d’adaptació de dos anys.

“És el temps que, per ser prudents, hem valorat per justament poder implementar tots aquests canvis”, va dir, i va matisar que “els dos anys no són una data final, sinó que en aquest temps és possible que algun comú o Govern obri algun canal per fer tràmits”. Pel que fa als ciutadans, aquests tindran dret a escollir si volen dur a terme els seus tràmits administratius presencialment o telemàticament. Tot el sistema, va remarcar Casadevall, girarà al voltant d’un portal web d’accés a l’Administració electrònica, tant parroquial com de l’executiu.

Portal electrònic d’accés

Al web, a través del certificat electrònic, va asserir Casadevall, “es podrà fer un seguiment dels expedients personals i presentar propostes a concursos públics sense haver de personar-se en una oficina a unes hores concretes”. El portal web, va avançar el secretari general de l’executiu, també inclourà un sistema de notificació en línia.

“És un element molt important perquè donarà accés a l’Administració durant 24 hores els 365 dies de l’any”, va emfatitzar.

Així mateix, la modificació del codi administratiu impulsa la interconnexió entre els poders públics del Principat, atès que possibilita l’intercanvi de dades personals entre les administracions sense el consentiment dels seus titulars. No obstant això, Casadevall va apuntar que es garanteix el dret d’aquests titulars a comprovar “la traçabilitat de les cessions entre administracions”, llevat dels casos en què es tracti d’una “matèria sotmesa legalment al deure de secret”.

“Tot això representa l’adaptació de l’Administració als temps moderns, ja que no ens podem quedar enrere de l’avanç de la societat”, va subratllar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va afirmar que l’ús preferent de l’electrònica suposarà una transformació a l’Administració.

Finestreta única

El nou text defineix també el concepte de finestreta única, pel qual els ciutadans poden presentar els seus documents al registre del Govern i de qualsevol comú, amb independència de l’Administració destinatària.

L'EXECUTIU APOSTA PER LA MARCA ANDORRA

El Govern aposta per la campa-nya de creació de la marca Andorra duta a terme per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). El consell de ministres va aprovar ahir la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’ens empresarial per afavorir el desenvolupament del projecte, pel qual l’executiu es compromet a finançar el 50% de les accions necessàries per als treballs d’assessorament estratègic i d’imatge. Un fet que suposarà l’aportació d’uns 100.000 euros per part de Govern, va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va assenyalar que l’objectiu de la marca Andorra és facilitar la inversió estrangera i del turisme, la captació de talent, el reconeixement internacional del país, així com l’increment de les exportacions.

tracking