Diplomàcia

El nou ambaixador espanyol es presenta oficialment a Ubach

Li va entregar les còpies d’estil i la setmana que ve portarà les actes credencials al Copríncep Vives

El nou ambaixador espanyol es presenta oficialment a UbachCARLES ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, va reunir-se ahir amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, per presentar-li les còpies d’estil. Es tracta d’una transcripció de les cartes credencials que lliura l’ambaixador nouvingut al titular d’Exteriors de l’Estat receptor en la primera visita que realitza al ministeri amb la fi de sol·licitar que se li fixi la data per a la presentació de les seves credencials al cap d’Estat. En aquest cas, el Copríncep Emmanuel Macron i el Copríncep episcopal i Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, amb el qual ja està previst que ho faci la setmana vinent.

En aquest sentit, a falta d’aquest procediment, Ros exerceix com a nou ambaixador espanyol des de dilluns a través d’altres mecanismes de caràcter temporal que ho permeten. Des de l’ambaixada espanyola es van congratular per la trobada i van posar l’accent en “el càlid acolliment”. Àngel Ros va deixar de ser alcalde de Lleida la setmana passada, quan l’ajuntament de la localitat catalana va celebrar un ple extraordinari en el qual es va oficialitzar la seva renúncia. Ros va assegurar davant dels mitjans que estava emocionat i va qualificar d’agredolça la seva renúncia. I és que el també president del Partit Socialista de Catalunya (PSC), va ser alcalde de la ciutat al llarg de 14 anys. El consell de ministres espanyol va donar el llum verd al nomenament de Ros el 3 d’agost passat.

D’aquesta manera, Ros relleva en el càrrec Manuel Montobbio, que va ser ambaixador espanyol al Principat des del juliol del 2014 i que ara ha passat a ser ambaixador de l’Estat espanyol al Consell d’Europa, amb seu a Estrasburg. No obstant això, diversos diplomàtics del país veí han mostrat la seva disconformitat amb el nomenament de l’exalcalde de Lleida perquè consideren que té una connotació política. El nou ambaixador va explicar que una de les tasques que centraran la seva feina diplomàtica serà “donar suport a la vinculació entre Andorra i Europa”. “Evidentment, Espanya li dona suport a Andorra en el procés de crear models de relació amb la UE”, va dir.

El nou ambaixador espanyol es presenta oficialment a Ubach

tracking