Licitat un tram de la desviació de Sant Julià de Lòria

Licitat un tram de la desviació de Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu també va aprovar ahir licitar una nova fase de les obres de la desviació de Sant Julià de Lòria. Concretament del tram de carretera comprès entre l’enllaç de Fontaneda i el carrer Isidre Valls. Els treballs de connexió d’aquesta variant a l’enllaç sud, a l’altura del pont de la carretera secundària de Fontaneda, i a l’enllaç nord, a l’altura del carrer Isidre Valls, ja s’estan duent a terme. Aquest nou vial, amb dos carrils de circulació, un destinat a aparcament i un altre a les bicicletes, només funcionarà en sentit Catalunya. Quan entri en servei el nou vial, els dos carrils de l’avinguda Francesc Cairat, al qual se li reposaran dues parades de bus, funcionaran en sentit Andorra la Vella.

En un consell de ministres “d’estiu” en què només es van aprovar concursos públics, el Govern va aprofitar per donar llum verd a la licitació dels treballs d’eixamplament parcial de la CG-6 en els seus primers 500 metres, des de la rotonda d’Aixovall. Aquestes obres milloraran l’accés i l’aparcament al centre educatiu de formació professional. Els treballs són principalment pel marge dret, tot i que també es preveu millorar les connexions per voravia pel costat esquerre, on hi ha actualment un mur, a l’altura de l’hotel Peralba, que complica el pas dels vianants, ja que no veuen si circulen cotxes en la seva direcció. També es contempla la millora dels drenatges de la car­retera, així com altres elements d’urbanisme com els fanals i voravies.

També es van adjudicar les obres d’una passarel·la per a vianants entre el carrer de la Vall i la plaça del Poble, un projecte que s’emmarca en el conveni que van signar el 2010 el Govern, el comú d’Andorra la Vella i el Consell General i que ha de suposar una nova via d’entrada al centre històric. Es preveu que la passarel·la s’acabi a mitjans de l’any que ve.

tracking