Ordre d'extradició per al cap de la trama veneçolana de BPA

Rafael Ramírez, expresident de Pdvsa, es troba radicat a Espanya

Ordre d'extradició per al cap de la trama veneçolana de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Suprem Tribunal de Justícia de Veneçuela ha aprovat una sol·licitud del govern de Nicolás Maduro que demana l’extradició al país sud-americà de l’expresident de Petróleos de Venezuela SA (Pdvsa). Ramírez, que es troba radicat a Espanya, està considerat per les autoritats del seu país com a presumpte cap de la trama veneçolana de BPA. La fiscalia de Veneçuela l’acusa dels delictes de “peculato dolós propi, evasió de procediment de licitació i associació per cometre delicte”.

Etiquetes:

L’expresident de Pdvsa i també exambaixador de Veneçuela a l’ONU, està sent investigat per presumpta corrupció i vincles amb BPA, i se l’acusa d’haver posat en risc la solvència de la petroliera estatal veneçolana. L’any 2017, el ministeri Públic veneçolà va acusar Rafael Ramírez i el seu cosí, Diego Salazar, de blanqueig de capitals i tràfic d’influències amb fins de corrupció a Pdvsa i del lliurament de divises (en dòlars) a preus preferencials a través de la comissió d’administració de divises i del centre nacional de comerç exterior.

El gener passat, quan el ministeri públic va emetre una ordre de captura contra Ramírez, el fiscal general veneçolà va assegurar que “és impossible” que l’expresident de Pdvsa no estigués assabentat de “la trama de corrupció” d’Andorra. “Rafael Ramírez ha de respondre davant la justícia”, va dir el fiscal general, que hi va afegir que “li hem dit que [a Veneçuela] tindrà totes les garanties”.

Unes garanties, que diuen, tindrà en la demanda d’extradició, on també s’assenyala que Ramírez no seria condemnat a la pena de mort, ni a cadena perpètua, ni a més de 30 anys de presó.

tracking