Diplomàcia

Àngel Ros ja exerceix com a ambaixador d'Espanya a Andorra

Està previst que la setmana que ve entregui les actes credencials al Copríncep episcopal

Àngel Ros ja exerceix com a ambaixador d'Espanya a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àngel Ros ja exerceix com a nou ambaixador d’Espanya a Andor­ra. L’exalcalde de Lleida va incorporar-se ahir al seu nou càrrec, a falta de presentar la carta credencial al Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Malgrat que encara no les ha lliurat, Ros pot exercir igualment, ja que hi ha altres mecanismes de caràcter temporal que ho permeten.

En principi, està previst que Ros lliuri les actes credencials la setmana que ve, però mentrestant pot treballar com a ambaixador a través d’una carta d’estil, que atorga el Ministeri d’Afers Exteriors espanyol. La carta credencial és un text formal enviat pel cap d’estat d’un país a un altre per acreditar una persona com a ambaixadora. Ros va deixar de ser alcalde de Lleida fa una setmana, quan l’ajuntament de la localitat va celebrar un ple extraordinari en què es va oficialitzar la seva renúncia El també president del Partit Socialista de Catalunya (PSC), va ser alcalde de la ciutat durant 14 anys.

Àngel Ros relleva en el càrrec Manuel Montobbio, que va ser ambaixador espanyol al Principat des del juliol del 2014 i que ara ha passat a ser ambaixador de l’Estat espanyol al Consell d’Europa, amb seu a Estrasburg. El consell de ministres espanyol va donar el llum verd al nomenament de Ros el 3 d’agost passat. Tot i això, diplomàtics del país veí han mostrat la seva disconformitat amb el nomenament de Ros perquè consideren que té una connotació política. L’ajuntament de Lleida té previst celebrar el pròxim 29 d’agost un ple per escollir el relleu de Ros. Els més ben situats són els dos primers tinents d’alcalde, Montse Mínguez i Fèlix Larrossa.

tracking