x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Una excursionista catalana de 25 anys perd la vida prop del pic de Tristaina

La noia, que havia vingut des de Barcelona amb uns amics, va desaparèixer dissabte a la tarda
Un dels llacs de Tristaina, abans d'arribar al pic.

Una excursionista catalana mor a la zona de Tristaina

Un dels llacs de Tristaina, abans d'arribar al pic.

FERRAN LLORENS
Actualitzada 20/08/2018 a les 12:17
Una excursionista catalana de 25 anys va perdre la vida aquest cap de setmana prop del pic de Tristaina. La noia, que havia vingut al Principat des de Barcelona amb uns amics per intentar escalar la muntanya, va desaparèixer dissabte a la tarda, després de separar-se del grup. Van ser els mateixos acompanyants els que van alertar els bombers de la desaparició, i a partir d’aquí es va activar un dispositiu per intentar trobar l’excursionista.
Els bombers, que van rebre l’avís dels amics dissabte pels volts de dos quarts de vuit del vespre, també van comunicar els fets a la policia, que es va afegir al dispositiu en què també van participar Protecció Civil i la Creu Roja. En un primer moment, la noia hauria descartat escalar el pic de Tristaina amb la resta i s’hauria separat del grup amb què havia vingut al Principat per esperar-los en una cota més baixa, propera a la dels llacs. Quan els seus companys van tornar de la ruta, no van trobar-la al lloc que havien acordat ni tampoc a la car­retera de la coma d’Arcalís, on havien aparcat el vehicle per començar l’excursió.


RECERCA NOCTURNA

Els serveis d’emergència van treballar durant tota la nit de dissabte a diumenge per localitzar la noia, però no va ser fins ahir al matí que van localitzar el cos. Uns turistes francesos van alertar de la presència d’una persona en un camí molt estret i amb un fort pendent entre l’estany del Fourcat i el pic de Tristaina, en territori francès, i des d’un primer moment se sospitava que es podia tractar de la jove que havia desaparegut el dia anterior.
Es treballa amb la hipòtesi que la noia hauria decidit fer finalment el trajecte fins al pic de Tristaina en solitari, però s’hauria desorientat a causa de la boira i hauria caigut des d’una altura considerable. Els bombers francesos, que són els que van rebre l’avís de la presència del cos, van alertar els seus homòlegs andor­rans, que van arribar primer al lloc dels fets pels volts de les onze del matí. Atès que el cos estava en territori francès, van haver de demanar permís telefònicament a les autoritats franceses per actuar. En arribar al punt en què es trobava la víctima, van dur a terme les primeres atencions i van fer les accions necessàries per concretar-ne la seva identitat. El cos sense vida de la noia va ser traslladat amb helicòpter a la localitat francesa de Tarascó i ara serà la gendarmeria qui s’encar­regarà de fer els tràmits corresponents per repatriar el cos.

Per part de l’equip de bombers, en un primer moment es van activar tres rescatadors i un gos que es van dirigir a la zona de la desaparició amb helicòpter fins que es va fer de nit. A primera hora del matí d’ahir, es va ampliar el dispositiu amb vuit rescatadors més i tres gossos.

SET AGENTS POLICIALS
La policia també va participar dins de l’operatiu de recerca de l’excursionista desapareguda amb un total de set agents. Sis d’ells formaven part de l’àrea de grups especials i també es va activar un guia amb un gos de recerca. Els agents es van encarregar sobretot de la recerca urbana i als voltants de la carretera de la coma d’Arcalís. Pel costat francès, els serveis d’emergència també es van activar per intentar trobar el cos de la jove, que va ser traslladat a França per les autoritats gal·les.
  • #5 Ribas/zamarreño
    (22/08/18 15:22)

    Un brazo a la familia siempre estás en nuestro recuerdo !!!

    Respondre
  • #4 Paula
    (20/08/18 23:22)

    Estavem per allà quan va passar i es cert que amb la boira no es veia res. Ens sap molt greu.. molts ànims a la família i els amics que anaven amb ella.

    Respondre
  • #3 Joan
    (20/08/18 19:03)

    Pobre noia tant jove, descansa en pau.

    Respondre
  • #2 lluis
    (20/08/18 15:52)

    Que mort més absurda. Morir per res. Tota la vida per davant. DEP.

    Respondre
  • #1 Descansa en Pau
    (20/08/18 10:06)

    Descansa en pau !!! Agost, Fred, boira, inexperiencia,...un cumul de mala sort. Molts Anims a la Familia.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts