El nombre de funcionaris ha crescut un 10% amb DA

Actualment hi treballen 2.687 empleats, una xifra superior a la de l’any 2011, quan aleshores n’hi havia 2.442

El nombre de funcionaris ha crescut un 10% amb DAARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de treballadors a l’Administració ha augmentat un 10% els últims set anys. Coincidint amb l’etapa de DA al Govern, han passat dels 2.442 que hi havia l’any 2011 als 2.687 que té actualment. Són dades que ha fet públiques el Govern arran d’una demanda informativa del conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que el passat mes de juny es va adreçar a l’executiu per demanar el nombre de places existents de funcionaris, d’agents de l’Administració de caràcter indefinit i d’agents de caràcter eventual.

Etiquetes:

Precisament, Víctor Naudi va fer aquesta pregunta coincidint amb l’entrada a tràmit de la polèmica reforma de la Funció Pública, que entre altres aspectes criticava el fet que el Govern vulgui promocionar la figura d’agent de l’Administració en comptes de la de funcionari. Això no és ben vist pels sindicats, que consideren que comportarà que l’eliminació de l’estatus de funcionari el que farà és desprotegir els treballadors públics. De fet, en les dades presentades per la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, el nombre de funcionaris s’ha estancat aquests vuit anys i, fins i tot, s’ha reduït. Quan va arribar DA al Govern n’hi havia 1.867, mentre que enguany n’hi ha 1.715.

MÉS AGENTS DE L’ADMINISTRACIÓ

D’altra banda, cal destacar que la figura dels agents de l’Administració creix tant en el cas dels que tenen un contracte indefinit com en el dels eventuals. En aquesta última categoria, la xifra el 2011 era de 224, mentre que aquest any n’hi ha 373. Això suposa un augment de gairebé el 67%. D’altra banda, també augmenten els agents de caràcter indefinit. Concretament, ara n’hi ha un total de 287, una dada bastant per sobre dels 187 que hi havia el 2011. En aquest cas, el creixement també és del 53%.

Segons les xifres publicades per l’executiu de Toni Martí, el departament que té més places és el de l’Escola Andorrana i Formació Andorrana, amb 941, seguit del de la policia, amb 309; el departament d’Afers Socials, amb 148; l’àrea d’Ordenament Territorial, amb 138; i el departament i extinció d’incendis i salvament, amb 136.

CANVIS ALS DEPARTAMENTS

En el cas de la dada de l’Escola Andorrana, es fa difícil fer-ne una comparació amb els anys anteriors atès que amb el pas de les legislatures, les estructures dels ministeris han estat modificades i per tant els noms d’alguns departaments apareixen amb noms distints i alguns d’ells han estat reagrupats. Una situació similar és la que passa al departament d’Afers Socials. A l’àrea educativa, hi ha 187 agents de l’Administració eventuals, 108 agents indefinits i 528 funcionaris.

En el cas del departament de la policia, la xifra pràcticament és idèntica als 301 del 2011 i del 2015. En aquesta àrea, el nombre de funcionaris ha passat de 294 a 300; el nombre d’agents eventuals, de dos a quatre, i el d’in-definits, d’un a dos. Per la seva banda, el departament d’Ordenament Territorial és el que ha tingut un creixement més substancial els últims set anys, ja que ha passat de tenir 16 places a les 138 actuals. Actualment, hi ha 35 eventuals (el 2011 no n’hi havia cap) i 74 funcionaris, per sobre dels 14 que hi havia a l’inici del mandat de DA. Pel que fa als agents de caràcter indefinit, han passat dels dos als deu. D’altra banda, el departament d’Afers Socials compta amb 148 places, de les quals només 29 són ocupades per funcionaris.

La votació de la reforma de la Funció Pública serà una de les lleis que hauran de ser aprovades al Consell General en l’últim tram de la legislatura i si no hi ha canvis d’última hora, comptaran amb el suport de la majoria demòcrata. El text es troba actualment a tràmit parlamentari i l’executiu en espera que s’hi puguin introduir canvis via esmenes.

tracking