Detingudes dues persones relacionades amb la trama BPA

Un dels arrestats és Luis Abraham Bastidas, reclamat per la justícia del Principat

Detingudes dues persones relacionades amb la trama BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues persones vinculades a la trama del cas BPA van ser arrestades ahir a Córdoba (Argentina) i a Madrid per la policia local, en el primer cas, i per Interpol Espa-nya, en el segon. Es tracta de Luis Abraham Bastidas, exdirectiu de la petroliera veneçolana Pdvsa, reclamat per la justícia andorrana i que estaria acusat de blanquejar cinc milions d’euros, mentre que José Ramón Sánchez Rodríguez formaria part d’un entramat empresarial que hauria blanquejat més de 400 milions d’euros entre el Principat i Panamà.

Etiquetes:

Bastidas Ramírez, qui tenia una ordre de captura emesa a l’Interpol, a instàncies de la justícia del país, és cosí de Rafael Ramírez, expresident de la petroliera veneçolana i que ocupava el càrrec de gerent del departament de logística i serveis. Va deixar el país després d’una disputa de poder amb les màximes autoritats del règim chavista i la divisió de recerca federal de fugitius de la policia federal argentina el va detenir mentre treballava en el seu quiosc.

Per altra banda, funcionaris de la brigada contra els delictes financers i altes tecnologies de l’Interpol, van descobrir que Sánchez Rodríguez vivia a la capital espanyola i van procedir a la seva detenció. L’ordre l’havia emès la primera instància en funcions de control i circuit judicial penal de l’àrea metropolitana de Caracas, qui el demana pels presumptes delictes de corrupció simple, legitimació de capitals i associació per delinquir. Segons la investigació feta per les autoritats veneçolanes, el pres estaria acusat d’haver blanquejat diners de la corrupció i de contractes frau-dulents.

tracking