política

Àngel Ros renuncia oficialment a l'alcaldia de Lleida

Àngel Ros renuncia oficialment a l'alcaldia de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va celebrar ahir un ple extraordinari en què es va oficialitzar la renúncia del fins ara alcalde, Àngel Ros, que ocupava el càrrec des del 2004. Ros va deixar el consistori municipal després de ser designat com a ambaixador d’Espanya a Andorra en substitució de Manuel Montobbio, que ha estat el representant del país veí del sud al Principat durant els darrers quatre anys.

De fet, la renúncia de Ros va ser l’únic punt de l’ordre del dia. L’ex­alcalde de Lleida va assegurar davant dels mitjans que estava emocionat i va qualificar d’agredolça la seva renúncia. L’ajuntament de la ciutat catalana preveu esgotar el termini per escollir un nou alcalde, que s’acaba el 29 d’agost. Quan hi hagi un nom sobre la taula, s’haurà de celebrar un altre ple i l’escollit haurà de prendre possessió.

El líder del PDeCAT, Toni Postius, va lamentar que l’últim mandat de Ros hagi estat marcat pel “tripartit del 155”, en referència als pactes del PSC amb C’s i el PP. En canvi, la portaveu del partit taronja, Ángeles Ribes, va dir estar satisfeta pels acords assolits amb el govern municipal i va expressar el seu desig de seguir teixint pactes amb els socialistes.

Per la seva banda, ERC va criticar la gestió que ha fet Ros i que serà “difícil de gestionar” els pròxims anys, mentre que la CUP va acusar Ros de marxar abans de les eleccions per por a perdre l’alcaldia. El PP ho va considerar com el final de “l’etapa socialista” a Lleida i El Comú va celebrar que Lleida serà a partir d’ara “molt millor”.

tracking