Mor un ciclista britànic en un accident al coll d'Ordino

La víctima tenia 35 anys i va topar amb un pal mesurador de la neu

Mor un ciclista britànic en un accident al coll d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciclista no resident, de nacionalitat britànica, va morir ahir al matí baixant la carretera del coll d’Ordino, després de patir un greu accident quan va topar contra un dels pals de fusta que serveixen per mesurar la quantitat de neu. Segons apunten els primers indicis de la investigació, el jove va perdre el control de la bicicleta quan seguia un grup de cicloturistes amb els quals viatjava i va topar contra el pal. Només rebre l’avís, el cos de bombers es va desplaçar amb una ambulància des de la caserna de la Massana i quan van arribar encara era viu, però va ser aleshores quan va patir una parada cardiorespiratòria de la qual no es va recuperar. Els membres del SUM també van arribar amb un helicòpter i en veure que els treballs de reanimació no resultaven efectius el van traslladar a l’hospital Nostra senyora de Meritxell, on ja va ingressar en mort clínica. Segons apunten les fons mèdiques, pendents encara del resultat de l’autòpsia, el ciclista hauria mort per un traumatisme toràcic d’alta energia i per una hemorràgia pulmonar.

Etiquetes:

Els fets van passar pels volts de les onze del matí, quan el jove ciclista britànic de 35 anys i el grup amb el qual viatjava baixaven per la carretera i el noi va perdre el control de la bicicleta, va topar amb el pal i es va desencadenar l’operativa per intentar salvar-li la vida. Mentre el SUM enviava l’helicòpter i els bombers feien els primers treballs per reanimar-lo, es va tallar la carretera per permetre l’aterratge de l’helicòpter. Poques hores després ja es va reobrir al trànsit i la circulació va tornar a la normalitat.

La policia ja ha obert un atestat per intentar esclarir les causes més probables de l’accident i no va voler fer més declaracions al respecte. Mentrestant, sí que es va poder saber que el jove havia conegut un dels membres del grup ciclista amb els que anava el dia anterior i li va comentar si els volia acompanyar. El britànic tancava el pilot en la baixada del coll d’Ordino i per no perdre l’estela dels seus nous companys va arriscar i va agafar massa velocitat. Va entrar en un revolt massa ràpid i va ser quan va perdre el control del vehicle.

Tot i que els serveis d’emergència i els bombers el van atendre encara amb vida, no va poder superar les fortes lesions que va patir i va morir a l’helicòpter, en el trajecte fins a l’hospital. L’hora de la defunció es va confirmar a l’ar­ribada al centre mèdic i es va decretar a les 12.40 hores.

tracking