justícia

La fiscalia vol 4 mesos de presó per a l'home que va pegar el seu gos

La petició també inclou una multa de 3.000 euros i el decomís definitiu de l’animal

La fiscalia vol 4 mesos de presó per a l'home que va pegar el seu gosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana quatre mesos de presó condicional amb un termini de suspensió de la pena de dos anys i una multa de 3.000 euros per a l’home que va agredir el gos a Santa Coloma el 19 de juliol del 2017, segons van confirmar al Diari fonts properes al cas. L’animal que hauria estat maltractat pel seu propietari a l’avinguda d’Enclar es tracta del primer cas greu des que va entrar en vigor la reforma del Codi Penal.

Entre les penes complementàries, el ministeri fiscal demana la inhabilitació per a l’exercici de càrrecs d’ofici relacionats amb els animals durant el termini de dos anys i també la privació de la llicència de caça per un mateix període de temps. A més, també confirma el comís definitiu de l’animal, que actualment es troba en acollida. El departament d’Agricultura en va retirar la custòdia de manera provisional a final de juliol de l’any passat després d’obrir un expedient sancionador al propietari per via administrativa. A partir d’aquí les altres parts, defensor i acusació popular, hauran de fixar la seva qualificació. El judici està previst que se celebri a final d’aquest any.

L’associació Laika actua com a acusació popular després de fer una demanda, també, per la impunitat en el maltractament d’animals. La llei preveu que en cas d’una resolució de maltractament molt greu el propietari del gos no pugui ser posseïdor d’un animal durant el període de sis anys. A més, les agressions o els abandonaments estan penats al Principat amb multes que poden arribar fins a 3.000 euros i fins a un any de presó.

tracking