x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Un testaferro dels Kirchner hauria netejat diners en comptes a BPA

La Batllia ha enviat a l’Argentina la confirmació de desenes d’operacions sospitoses
Néstor Kirchner i el seu secretari privat, Daniel Muñoz, tots dos difunts.

Un testaferro dels Kirchner hauria rentat diners a BPA

Néstor Kirchner i el seu secretari privat, Daniel Muñoz, tots dos difunts.

Actualitzada 10/08/2018 a les 12:49
La informació enviada des de la Batllia cap a jutges argentins confirma desenes d’operacions bancàries fetes per l’empresari Sergio Esteban Todisco, assenyalat com el testaferro de Daniel Muñoz, el difunt ex-secretari privat de Néstor Kirchner. Els moviments van ser entre comptes al seu nom a Banca Privada d’Andorra per al rentat de diners, i transferències a empreses pantalla a Miami a les quals figurava com a director.
Les dades rebudes, tal com recullen els mitjans argentins, van ser en resposta a una petició enviada el 30 de març del 2017 pel jutge federal de Mar del Plata Santiago Inchausti, a petició de la fiscal Laura Mazzaferri, en el marc d’una megacausa que involucra financeres d’aquesta ciutat.

La informació corrobora la hipòtesi de la investigació judicial per la qual Todisco triangulava els diners amb la intermediació de la casa de canvi Jonestur de Mar del Plata. La justícia argentina sospita que Tadisco feia de testaferro de Muñoz, de qui se sospita que entre el 2008 i el 2010, quan encara era secretari del president, es reunia amb el matrimoni Kirchner en el seu domicili. Suposadament allà rebia dels Kirchner les bosses amb centenars de milers de dòlars de presumptes suborns pagats per empresaris d’obra pública. Muñoz, mort el 2016, havia renunciat al seu càrrec el 2009, per les sospites d’enriquiment il·lícit
La investigació dels papers de Panamà va determinar que Todisco era l’home de palla de Muñoz mentre encara era secretari. L’empresari constava com a director de la societat Gold Black Ltd, una firma creada a les Illes Verges Britàniques. Els accionistes d’aquesta societat eren l’exsecretari de Kirchner i la seva dona, Carolina Pochetti. Gold Black Ltd funcionava com una societat off-shore que va ser utilitzada com a pantalla per, a través d’una dotzena de firmes registrades a Miami i Delaware, realitzar milionàries operacions immobiliàries a Miami ocultant qui estava al darrere.

Les triangulacions de diners de Todisco a través d’una financera que s’estava investigant van despertar les alarmes dels fiscals. Les sospites apuntaven que com a mínim una part dels diners havien acabat en comptes de BPA. La justícia argentina va decidir enviar la comissió rogatòria per establir si hi havia moviments de Todisco en el banc i la Batllia ho ha confirmat.
Etiquetes
  • #4 Pregunta
    (10/08/18 20:05)

    Una pregunta....davant del meu desconeixement, algú pot explicar porqué els responsables de compliance d'Uruguai i Argentina d aquell moment, els quals son andorrans i es troben al Principat i amés en lloc còmodess de la privada o estaments oficials, no estan imputats ni tansols han estat citats a declarar? Perqué? Perqué? Perqué?

    Respondre
  • #3 arg
    (10/08/18 17:32)

    El legado de Perón , la diferencia es que Per´n la ponía en suiza , este debe ser un pinche que no le da la talla para llevarla a Suiza

    Respondre
  • #2 cristina
    (10/08/18 17:27)

    Que mal pensado tenia un ahorro de algun emprendimiento de Argentina .

    Respondre
  • #1 Argentí a Andorra
    (10/08/18 16:06)

    Pel be d'andorra, que destapin tot. Tot allò que tica el peronisme és corrupció, miseria o sang.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts