societat

Els autors de la pintada a la porta de l'ambaixada en van fer a més llocs

Van tenir lloc al pàrquing comunal d’Andorra la Vella i en un aparcament de Santa Coloma

Els autors de la pintada a la porta de l'ambaixada en van fer a més llocsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos homes que dijous passat van fer una pintada a la porta del pàrquing de l’ambaixada espa­nyola, situada al carrer Prat de la Creu, també en van fer en altres indrets d’Andorra la Vella, segons va informar ahir la policia en el marc del balanç de detencions efectuades al llarg de la setmana passada. Segons el comunicat, els dos implicats van fer dues pintades més, a l’interior d’un aparcament de la capital i en un altre de Santa Coloma. Posteriorment van ser detinguts, a les cinc de la matinada, tot i que van oposar resistència.

Una ruta nocturna

Primer els dos joves van fer una pintada davant del pàrquing de la diplomàcia espanyola. Després es van dirigir cap al l’aparcament comunal d’Andorra la Vella situat a Prat de la Creu. Allà van fer una segona pintada. L’última destinació va ser un aparcament obert a Santa Coloma, on van fer una tercera pintada. Va ser llavors quan els veïns van alertar la policia i acte seguit els dos implicats van ser enxampats pels agents de seguretat.

Segons la informació que es desprèn del comunicat, al primer dels joves, resident de 24 anys, se li atribueix l’autoria de danys, injúries i resistència greu, mentre que a l’altre, també resident i de 25 anys, se li imputen danys, resistència greu i conducció sota els efectes de l’alcohol. I és que la taxa de 2,26 g/l superava amb escreix el mínim permès. Es descarta així el rerefons d’una acció reivindicativa contra l’ambaixada espanyola, una de les hipòtesis que s’apuntaven durant la setmana passada.

Acció contra l'ambaixada

La notícia va transcendir dijous passat després que els dos joves efectuessin una pintada de matinada a les portes de l’aparcament de l’ambaixada espanyola. L’endemà l’ambaixador Manuel Montobbio va declinar fer valoracions sobre els fets per no barrejar-los amb l’acte de comiat. A banda de l’avís dels veïns les càmeres de l’ambaixada van poder captar els autors de les pintades.

El dibuix que van fer a la porta del garatge de l’ambaixada del país veí no tenia res a veure amb qualsevol connotació política ni estava relacionat amb el procés independentista de Catalunya.

DOS CASOS DE MALTRACTAMENT

Segons el balanç de detencions, la setmana passada hi va haver dos casos de violència masclista al país. El primer, a Encamp, va implicar un home resident de 28 anys. La policia va ser requerida per desavinences en un domicili particular. Segons els agents, l’interessat va accedir al domicili de l’exparella a través de la finestra i la dona presentava blaus als braços. Se li atribueixen els delictes de maltractaments, violació de domicili, injúries i resistència greu. L’altre cas va succeir a Escaldes-Engordany amb la detenció d’un home de 23 anys després de maltractar la seva antiga parella. La policia va ser requerida en un domicili particular d’aquesta localitat.

tracking