Absolt d'un delicte sexual per tenir un retard mental lleu

Corts obliga el processat, un noi que tenia 19 anys el dia dels fets, a seguir un tractament terapèutic, formatiu i educatiu per un període d’un any

Absolt d'un delicte sexual per tenir un retard mental lleuArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt un jove resident de nacionalitat espanyola que tenia 19 anys el dia dels fets d’un delicte major d’actes sexuals sense consentiment a menor de 14 anys. La fiscalia el considerava autor dels fets, però va demanar l’absolució al judici en considerar que existia la circumstància excloent de la responsabilitat penal de no poder comprendre la il·licitud del fet per raó d’una anomalia o alteració mental. El jove, nascut a Salamanca l’any 1995, està afectat d’una disminució global de les seves capacitats del 63%, per causa d’un retard mental cognitiu lleu que, segons el fiscal, la defensa i el tribunal, li va impedir comprendre la il·licitud del fet.

Etiquetes:

El delicte jutjat va succeir el 22 de setembre del 2014 pels volts de les vuit de la tarda, quan el processat es va trobar un noi de 12 anys esperant l’autobús a la parada que hi ha davant de La Poste d’Andorra la Vella. Tots dos van agafar el mateix autobús de línia regular, que realitzava el trajecte fins a Ordino. Un cop a l’interior del vehicle, l’acusat va iniciar una conversa amb el menor, aprofitant per seure al seu costat. Acte seguit, i segons s’indica a la sentència del Tribunal de Corts, “amb ànim libidinós”, li va tocar la cuixa i després els genitals per sobre dels pantalons. Tot i que la víctima el va requerir perquè deixés de fer el que estava fent tot traient-li la mà, l’acusat va insistir i li va tornar a tocar els genitals.

Corts, tal com demanava la fiscalia, ha imposat al jove unes mesures de seguretat, com són el seguiment de tractament ambulatori en centre terapèutic i el de seguiment de programa especial de tipus formatiu i educatiu pel període d’un any. També el condemna a indemnitzar amb 1.000 euros la víctima per perjudici moral. La fiscalia volia que se’l condemnés a pagar 3.000 euros, mentre que la defensa, conforme amb el tractament, en volia 500.

tracking