Tuirisme

L'ocupació hotelera al juliol cau un 11% respecte al mateix mes del 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tendència de creixement que des de l’any 2013 havia tingut l’ocupació hotelera a Andorra s’ha vist frenada d’acord amb les dades recollides el mes de juliol. La Unió Hotelera (UHA) les va fer ahir públiques posant en relleu que han suposat una davallada en un 11,17%, tancant l’ocupació del juliol amb un 58%, davant del 65,29% del mateix mes de l’any passat i del 63,97% de fa dos. Les parròquies centrals han estat les que millor ocupació han tingut, amb un 75,5% a Escaldes-Engordany i un 71,15% a Andorra la Vella. Encamp (42,26%) i Sant Julià (42,84%) han estat les par­ròquies amb la pitjor ocupació. Les segueixen Canillo amb un 45,7%, Ordino amb un 49,35% i la Massana amb un 63,82%.

Pel que fa als preus d’aquest mes de juliol respecte al mateix període de l’any 2017, hi ha hagut un augment d’un 6,05%. Un 43% dels establiments han augmentat el preu mitjà de venda, davant un 37% d’establiments que confirmen que l’han disminuït i un 20% que han mantingut el mateix preu.

Quant a la facturació total absoluta d’aquest mes de juliol, les vendes han disminuït en un 4,37%. Un 55% dels establiments confirmen que l’han baixada, davant d’un 29% que l’han augmentada. La resta l’han mantinguda.

En un comunicat de premsa, la UHA atribueix aquest descens en l’ocupació a la situació actual dels mercats internacionals, on fins aquest any països com Turquia, Tunísia o Egipte havien disminuït considerablement en nombre de turistes, beneficiant-se directament d’aquest fet altres països com, per exemple, Espanya i, indirectament, Andorra.

Afegeixen que el calendari d’esdeveniments del juliol ha estat molt correcte, amb grans esdeveniments que han portat “un gran nombre de turistes”. Per tant, creuen que la davallada “ha estat per un factor extern a l’oferta nacional”.

tracking