L'ocupació hotelera cau un 11,17% al mes de juliol, respecte al mateix període de l'any 2017, tancant el més amb un 58% enfront del 65,29% de l'ocupació registrada el juliol passat, segons dades de la Unió Hotelera d'Andorra. Aquesta atribueix la davallada a un factor extern a l'oferta nacional: la situació actual dels mercats internacionals, on fins aquest any països com Turquia, Tunísia o Egipte havien disminuït considerablement en nombre de turistes, beneficiant-se directament d'aquest fet altres països com per exemple Espanya, i indirectament Andorra. Tot i això, valora positivament el calendari d'esdeveniments del mes de juliol, entre els quals destaquen el Cirque du Soleil, l'Ultra Trail i l'Spartan Race.
Pel que fa als preus, s'ha registrat un augment d'un 6,05%, segons dades facilitades per l'associació hotelera, un 43% dels establiments han augmentat el preu mitjà de venda, enfront un 37% d'establiments que ens confirmen que l'han disminuït, i un 20% han mantingut el mateix preu. Respecte a la facturació total absoluta d'aquest mes de juliol, les vendes han disminuït en un 4,37%, segons les dades de la Unió Hotelera, un 55% dels establiments confirmen que l'han baixat, enfront d'un 29% que l'han augmentat i la resta l'han mantingut.
Pel que fa a les parròquies amb més pernoctacions registrades destaquen la capital i Escaldes-Engordany, amb un 71,15% i 75,50% respectivament. Per la seva banda, Encamp i Sant Julià de Lòria han estat les que han registrat un nombre més baix d'ocupació, amb un 42,26% i 42,84% respectivament. Pel que fa a Canillo, Ordino i la Massana, aquestes han registrat una ocupació al mes de juliol de 45,70%, 49,35% i 63, 82%.
Avui l'alcalde d'un poble de la Costa Brava ens deia, una ocupació un 50% del passat any, i un 30% de davallada dels preus. En uns mesos parlarem de crisi.
Respondre