Besolí ingressarà a la presó catalana de Can Brians 2 dimecres

El trasllat des de Soto del Real s’iniciarà el dia abans i en companyia de Sandro Rosell

Besolí ingressarà a la presó catalana de Can Brians 2 dimecresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat especialitzada de la guàrdia civil iniciarà dimarts vinent el trasllat de Joan Besolí de la presó de Soto del Real, on està ingressat des de fa més d’un any, al centre català de Can Brians 2, amb la qual cosa s’aproparà l’exconseller de finances del comú de Sant Julià el màxim possible a Andor­ra. Amb Besolí viatjarà l’expresident del Barça, Sandro Rosell, imputat com a responsable de la causa que afecta Besolí i que quedarà ingressat al mateix centre de reclusió. Abans d’arribar a la presó catalana faran parada a la de Zuera, a Saragossa, on està previst que passin la nit. L’endemà es reprendrà el trasllat, i un cop arribin a Catalunya els mossos d’esquadra es faran càr­rec dels presos. Brians 2 és una de les presons més noves de la xarxa de centres penitenciaris de Catalunya. Allí quedaran ingressats en el mòdul especial de presos preventius, en espera de judici, on presumiblement es quedaran fins que es vegi la vista i hi hagi sentència.

Etiquetes:

La família i la defensa de Besolí han rebut amb satisfacció la data definitiva del trasllat, ja que la distància fins a la presó de Soto del Real comportava problemes greus tant pel que fa als desplaçaments com a les estades. Brians 2 està situada a la localitat de Sant Esteve de Sesrovires, a 40 quilòmetres de Barcelona. La possibilitat que el trasllat fos al centre de Lledoners, prop de Manresa i on hi ha els presos independentistes, s’ha descartat finalment per les seves dimensions i els nivells d’ocupació que pateix en aquests moments el mòdul de preventius. Un grup de simpatitzants del Futbol Club Barcelona ha convocat una manifestació de suport i benvinguda davant de la presó per a fer costat a Sandro Rosell, expresident de l’entitat.

Joan Besolí està processat per un delicte de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Vint milions

La jutgessa Carmen Lamela considera que hi ha indicis suficients per portar a judici l’ex-conseller lauredià juntament amb cinc persones més, entre les quals Rossell, per haver blanquejat 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). L’expresident del Barça, segons l’aute de processament, s’hauria quedat almenys amb 6,5 milions d’euros. Als acusats se’ls atribueix haver blanquejat 15 milions de diners desviats per l’expresident de la CBF, Ricardo Teixeira, i 5 d’un contracte amb Nike.

tracking