x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
fi d'una obra emblemàtica

S'urbanitzarà l'entorn de The Cloud

La cònsol major anuncia que es realitzarà l’embelliment al voltant de la parcel·la, com estava projectat inicialment

Marsol es mostra "sorpresa" i "decebuda" per l'aturada del projecte de The Cloud

La cònsol ha valorat la trobada que ha tingut amb Martí i el ministre Torres com a positiva i en la qual han acordat que el voltant de l'edifici connectarà Meritxell i Riberaygua a través d'una gran zona de vianants

L'opinió dels ciutadans sobre la suspensió de The Cloud

L'aturada del projecte, tema de debat al carrer

Imatge aèria de la parcel·la prevista per a The Cloud i on es faran les obres d'embelliment.

L'entorn de la parcel·la de The Cloud s'urbanitzarà i embellirà

Imatge aèria de la parcel·la prevista per a The Cloud i on es faran les obres d'embelliment.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/07/2018 a les 12:39
El comú d’Andorra la Vella es va sumar a les múltiples reaccions de perplexitat per l’aturada del projecte de The Cloud i van as-segurar que estan “decebuts” i “sorpresos” per la notícia. El consistori va anunciar ahir que urbanitzarà l’entorn de la parcel·la on s’havia d’aixecar l’edifici, tal com estava projectat inicialment. Segons la cònsol major de la par­ròquia, Conxita Marsol, les obres es faran immediatament, “farem tot l’entorn perquè doni amplitud a la zona i més sortida cap a Riberaygua i el Fener”. En aquest sentit, la mandatària va insistir que el comú treballarà per donar connectivitat des de l’avinguda Riberaygua fins a l’avinguda Meritxell, “hi hem de posar mobiliari urbà, arbres i donar amplitud a la zona”.
Marsol es va mostrar decebuda que el projecte que pretenia dinamitzar la capital no tiri endavant, “portem dos anys i mig amb aquella zona en una condició que no afavoreix la parròquia”, va constatar. D’altra banda, va dir que espera que la urbanització estigui acabada de cara al desembre, “hem de mirar de tenir-ho enllestit a finals d’any”. L’any 2016, el comú va signar un conveni amb Andorra Telecom segons el qual es comprometia a assumir els costos de la urbanització de l’espai per a vianants, però ara caldrà establir qui assumirà el cost dels treballs de canalització i excavació, “la via pública correspon al comú, però caldrà resoldre alguns punts amb Andorra Telecom”, va apuntar Marsol. La dirigent va afegir que per al 2019 el consistori ja havia pressupostat per fer la urbanització una quantitat d’1,5 milions d’euros i “per tant, avancem i comencem a fer-ho”. Preguntada pel futur del solar on s’havia d’erigir The Cloud, va manifestar que “cal ser conscients que hi haurà eleccions d’aquí a 7 o 8 mesos i difícilment es podrà fer un projecte en aquest termini”.


No hi haurà dimissions

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va atribuir les demandes de dimissions de l’oposició al clima preelectoral. Tor­res, que es trobava a la Massana per participar en una taula rodona al Serenalla Market, va destacar que “precisament” tenen responsabilitat política perquè van decidir aturar el projecte en veure que no era econòmicament rendible i que superava tots els costos previstos, “entenc que és una estratègia electoral per desgastar el Govern”. Preguntat per si posaria el seu càrrec a disposició, el responsable de la cartera va respondre amb un “no” contundent. Jordi Tor­res va ratificar les paraules de Conxita Marsol i va explicar que “efectivament s’arreglarà tot l’entorn, tal com ja estava previst en el projecte”, i va reiterar que la parcel·la on s’havia de projectar l’edifici del The Cloud continua tenint un gran valor, “és un actiu important perquè està en una situació privilegiada i s’ha d’aprofitar”.
Finalment, pel que fa al possible perjudici que haurien hagut d’assumir els comerciants situats a les proximitats de les obres on s’havia de construir l’edifici emblemàtic, Torres no va precisar si s’estudia la possibilitat de compensar-los d’alguna manera, “amb el consell d’administració primer mirarem què ha passat i després actuarem”, va dir.

ELS COMERCIANTS DEMANEN UNA SOLUCIÓ RÀPIDA I QUE PORTI CLIENTS AL BARRI
Els comerciants afectats durant dos anys per les obres de The Cloud demanen al Govern una solució ràpida i que afavoreixi el comerç del barri. La presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua, Rosa Pascuet, va explicar en declaracions al Diari que estan “indignats” i se senten “estafats” perquè l’edifici no s’aixecarà. Segons la comerciant, actualment hi ha una “barrera” entre Riberaygua i Meritxell que perjudica els comerciants del barri i limita les seves possibilitats comercials. Pascuet no es va pronunciar pel que fa al futur de la parcel·la, però demana una resposta “ràpida i concreta” que millori la connectivitat del barri, “sigui el que sigui, han d’arreglar les coses perquè portem dos anys així, ens sentim enganyats”, va concloure.
D’altra banda, el responsable del Fener Boulevard, Joan Babot, va lamentar que finalment no es construeixi l’edifici, “The Cloud podria haver estat una porta d’entrada al barri i un bon atractiu des del punt de vista turístic i comercial”. Segons Babot, el futur d’aquest eix comercial depèn de les obres d’embelliment i de la millora dels accessos, “volem que es pugui embellir el més simpàtic i agradable possible per poder fer un accés millor a la zona”. Per acabar, ambdós comerciants van expressar que “es veia a venir” que no es podria realitzar un projecte d’aquestes característiques econòmiques.
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts