Política

Josep Borrell visitarà Andorra el 3 i 4 d'octubre

La trobada amb el Govern servirà per avançar en dossiers com el GPS i la Cimera Iberoamericana

Josep Borrell visitarà Andorra el 3 i 4 d'octubreSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera presa de contacte que van tenir ahir a Nova York la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el seu homòleg espanyol, Josep Bor­rell, va ser el preludi de la visita que el cap de la diplomàcia del país veí farà a la tardor. Borrell viatjarà al Principat els dies 3 i 4 d’octubre i per tant serà la primera visita oficial d’un membre del nou govern de Pedro Sánchez.

Així ho va anunciar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Cinca va valorar que aquesta trobada serà una “bona ocasió per rellançar els dossiers que amb el canvi d’administració podrien tenir l’efecte d’alentiment”, i al mateix temps va assegurar que els projectes cal reprendre’ls “amb la màxima celeritat”.

Ubach i Borrell van tenir ahir una trobada aprofitant la celebració del debat general del Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible a l’Ecosoc, a les Nacions Unides. Durant la reunió van aprofitar per parlar de les relacions bilaterals entre els dos països, que ara estan marcades per la implementació del sistema GPS a l’aeroport d’Andorra-la Seu, que en principi hauria de ser una realitat la primavera que ve, i per la celebració de la Cimera Iberoamericana al Principat l’any 2020.

SUPORT AL MULTILATERALISME

D’altra banda, en el marc del fòrum polític sobre desenvolupament sostenible, Ubach va garantir ahir el suport d’Andorra per continuar treballant pel desenvolupament sostenible des del multilateralisme. En el seu discurs, la ministra va posar en relleu la necessitat d’incorporar la resiliència a les polítiques de desenvolupament i va posar com a exemple el cas de les polítiques del Principat, que cada any rep uns vuit milions de turistes, un aspecte que posa a prova la seva sostenibilitat. A més, la ministra va avançar que el pròxim informe d’objectius que es proposarà el Govern tractarà de la infància, de la igualtat de les dones i de la situació dels discapacitats.

Josep Borrell visitarà Andorra el 3 i 4 d'octubre

tracking