x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Dissolució de Nevasa

Últim intent per salvar Grandvalira

Toni Martí assegura que durant l’estiu es reunirà amb totes les parts i farà “tot el necessari” per mantenir la marca

Finals de la Copa del Món Andorra 2019

Finals de la Copa del Món Andorra 2019

Martí assegura que "lluitarà" perquè es mantingui Grandvalira

Martí assegura que "lluitarà" perquè es mantingui Grandvalira

Presentació de l'organització de les finals de la Copa del Món d'Esquí 2019.

Darrer intent per salvar la marca Grandvalira

Presentació de l'organització de les finals de la Copa del Món d'Esquí 2019.

Fernando Galindo
El comitè organitzatiu de les finals de la Copa del Món i altres autoritats, davant la plataforma de Soldeu, ahir.

Darrer intent per salvar la marca Grandvalira

El comitè organitzatiu de les finals de la Copa del Món i altres autoritats, davant la plataforma de Soldeu, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/07/2018 a les 13:21
Toni Martí segueix amb esperances d’evitar la desaparició de la marca Grandvalira. El cap de Govern va assegurar ahir que farà tot el necessari per evitar-ne la dissolució i mantindrà noves converses amb totes les parts implicades entre aquest juliol i agost, amb les quals espera que s’arribi a una entesa. “A veure si parlant almenys ens podem entendre tots. Una altra cosa és com acabin les converses, però com a cap de Govern és una evidència que he de fer tot el necessari perquè no es perdi una marca de prestigi”, va assenyalar Martí, que va afegir que “el Govern s’esforçarà a escoltar els uns i els altres”. El cap de l’executiu va fer aquestes declaracions durant la presentació de l’estat de l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí 2019 d’Andorra, sobre les quals va indicar que se’n beneficiarà tot el país.
L’acte va servir per comprovar com avancen les obres de construcció de la plataforma esquiable de Soldeu, que ja té sis bigues col·locades i segueix els terminis previstos. En aquest sentit Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, va indicar que “estem complint els ritmes que ens havíem marcat, i si no hi ha cap cosa gaire important la plataforma estarà acabada a finals de novembre, tal com estava previst”. D’altra banda, el director general del comitè organitzador de les finals, Conrad Blanch, va explicar que hi ha hagut alguns canvis en el model de construcció dels fonaments i s’han substituït els pilars inclinats per un de sosteniment de cables, fet que no ha endarrerit la data que es preveu que estigui tot enllestit, ni tampoc la imatge ni la volumetria de la plataforma que s’havia presentat. “Aquest model tenia dos inconvenients. Primer, hauríem tingut uns fonaments faraònics, i segon, teníem un greu problema mediambiental. Havíem de construir una plataforma sobre el riu i es podria haver perjudicat el bosc”, va precisar Blanch, que afegia que “aquestes raons eren prou importants com per canviar el model constructiu, que s’ha millorat”, i amb el qual “es reduirà la petjada”.

El màxim responsable de les finals també va repassar la resta de preparatius de l’esdeveniment, que arrencarà el 12 de març amb una inauguració a peu de la pista Avet, aprofitant la infraestructura que hi haurà. L’acte comptarà amb un espectacle de llum, so i focs artificials i es podrà seguir en directe des d’Andorra la Vella, on s’instal·larà una pantalla gegant. Així mateix, el sorteig de dorsals es farà a la plaça Carlemany de Canillo en un acte a l’aire lliure.
D’altra banda, el comitè organitzatiu engegarà una campanya publicitària al setembre, principalment a Espanya i França, i preveu llançar un videojoc per a tauletes i mòbils d’un simulador de les finals. A més, entre el 25 i 28 de setembre es farà un meeting FIS a Zurich sobre l’estat de l’organització de les finals i a inicis d’octubre la Federació internacional inspeccionarà a fons les pistes de l’Avet i l’Àliga. Tot plegat haurà de servir per complir els múltiples objectius que s’ha marcat l’organització, que espera que l’esdeveniment sigui tot un èxit.

 
LA FEDERACIÓ NO LLENÇA LA TOVALLOLA PER TENIR REPRESENTANTS A LES FINALS
La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) lluitarà al màxim per poder tenir algun andorrà a les finals de la Copa del Món de Grandvalira 2019. Al congrés FIS celebrat a Grècia al maig es va confirmar la participació tricolor en el Team Event, però l’ens no es conforma amb això i vol tenir un representant a altres proves, per a les quals és necessari ser entre els 25 millors d’alguna disciplina del circuit mundial, una situació que mai s’ha donat. “Sabem que és un objectiu molt difícil, però la tovallola no la llencem i ens esforçarem al màxim per poder ser-hi presents”, explicava ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Els màxims aspirants a classificar-se per a les finals són Mireia Gutiérrez, en eslàlom, i Joan Verdú, que està en ple procés de recuperació d’una lesió al genoll. “Està complint els terminis i les sensacions són bones”, va comentar Visa, que va afegir que “no ho sabrem bé fins que torni a la neu”, cap a l’agost.
  • #17 Gong
    (18/07/18 18:59)

    Ara que el Toni Martí no culpi als Viladomat, perquè el veig venir...

    Respondre
  • #16 Fot-li que paga lo poble
    (18/07/18 18:47)

    Quan fou mort lo combregaren

    Respondre
  • #15 Jordi Brau
    (18/07/18 16:27)

    Oh sorpresa! va dir..
    A mi em preocupa i crec que acabarem pagant aquest govern de fariseus que estan explotant el territori fins a nivells mai vistos.

    Dit això, el lloc on es fan la foto (hotel privat) diu molt del nivell d'hipocresia d'aquests politics. Estem perduts si tornen a guanyar les eleccions.

    Respondre
  • #14 Solo
    (18/07/18 16:18)

    Amb la caiguda del PP a Espanya, en Toni Martí s'ha quedat més sol que la una sense el seu soci Mariano.

    Respondre
  • #13 No woman, no cloud...
    (18/07/18 12:43)

    El Sr Nadal d'Andorra Telecom acaba d'anunciar que no es farà l'edifici "the cloud". Millor noticia, impossible!! Al toni Martí se li acaben les possibilitats d'arruïnar més al país!!! I un darrer apunt per "eing": és que no sap parlar. O tu l'has entès alguna vegada?

    Respondre
  • #12 Sense comentaris....
    (18/07/18 11:40)

    Reunió de pastors .... ovelles mortes ....

    Respondre
  • #11 Miquel
    (18/07/18 11:08)

    Toni Martí és la veu d'una part, no es pot reunir amb les parts i no és algú neutral. Joan Viladomat és un empresari de veritat, els altres porten anys i panys vivint de la padrina.

    Respondre
  • #10 Oh sorpresa!
    (18/07/18 10:55)

    Ara preocupa el bosc, el riu, el medi ambient......!!!!!!!!  riure o plorar ....???!!!!

    Respondre
  • #9 eing
    (18/07/18 10:42)

    o em faig vell i sord o cada dia l'entenc menys quan parla.....

    Respondre
  • #8 dand
    (18/07/18 10:36)

    res ni cas , es mes important començar a  mirar el bopa  aquestes setmanes per que de segur en sortiran com de l'alçada de un campanar!!!! quan la gent prengui conciencia de els diners que s'adjudiquen i que aquest deute es inversament proporcional al seu ben estar i dels seus familiars potser començarem a avançar correctament, mentres...... reeeee marques i marquetes....

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts