x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Investigació policial

Cau una banda de lladres vinculada amb el robatori a Cafè El Conseller

Un d’ells es troba retingut al centre penitenciari de la Comella, mentre que els altres dos es troben en llibertat condicional
Dels tres detinguts, dos tenen nacionalitat andorrana i un és espanyol.

Cau una banda implicada en el robatori a Cafè El Conseller

Dels tres detinguts, dos tenen nacionalitat andorrana i un és espanyol.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/07/2018 a les 11:53
La policia ha detingut en el marc de l’operació Oxitall un grup format per tres homes que es dedicaven a robar en establiments comercials i industrials del país. Els delinqüents haurien comès diversos furts amb força en un període de temps comprès entre finals del 2017 i aquest mes de juliol, i estarien vinculats amb el robatori perpetrat el març passat a l’empresa Cafè El Conseller. Es tractaria de tres homes d’edats compreses entre els 29 i 39 anys, dos d’ells de nacionalitat andor­rana i un espanyol, acusats de diversos delictes contra el patrimoni. Segons ha pogut saber el Diari per fonts properes a la investigació, un dels acusats tenia antecedents, motiu pel qual ha ingressat al centre penitenciari de la Comella, mentre que els altres dos es troben en llibertat condicional després d’haver estat processats.
En aquests moments el cas es troba en fase d’instrucció i no ha transcendit el nombre de furts amb els quals se’ls relaciona. Suposadament, els delinqüents actuaven sempre de nit i buscaven caixes fortes o enregistradores d’espais comercials, despatxos i oficines, on robaven seguint un mateix modus operandi. Fonts de la policia van confirmar que la investigació es va obrir fa temps i s’ha procedit a la detenció dels sospitosos, els quals estaven sotmesos a vigilància, un cop s’ha pogut comprovar la seva relació amb els atracaments. La detenció es va efectuar divendres passat.

Els acusats estarien vinculats amb el robatori que es va dur a terme a l’empresa Cafè El Conseller entre divendres 16 i diumenge 18 de març. Un grup de lladres va accedir a les instal·lacions, a Andorra la Vella, forçant el pany de la porta dels magatzems Coma. Segons van informar fonts properes al cas, van regirar el mobiliari que van trobar al seu pas fins que van localitzar la caixa forta. Aleshores, ajudats amb un bufador, van obrir-la i en van extreure un mínim de 50.000 euros. Fonts policials properes a la investigació veuen en aquesta manera de procedir una connexió entre aquest robatori i els tres detinguts.

Èxtasi, cocaïna i haixix
La policia va dur a terme quatre detencions per delictes contra la salut pública la setmana passada. Dimarts les forces de l’ordre van arrestar un home no resident de 27 anys que tenia una ordre de recerca judicial amb detenció des del 2012 per un cas de drogues. El mateix dia es va controlar un altre home no resident que es trobava en possessió de diferents quantitats d’èxtasi, haixix i cocaïna. La tercera detenció relacionada amb estupefaents va tenir lloc dijous a Escaldes-Engordany. Es tractava d’un home de 20 anys que circulava amb un turisme a l’interior del qual es van trobar 31,5 grams de marihuana i 0,2 grams de metamfetamina. I un quart home, no resident, va ser detingut divendres amb 0,5 grams de cocaïna.


Detencions per alcoholèmia

En el marc de la campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol, la policia va arrestar un total d’onze persones la setmana passada. El cas més destacat entre aquests és el d’un home resident de 45 anys que va ser detingut dijous per donar positiu d’alcohol, amb una taxa d’1,59 grams per litre de sang. Fora del marc de la campanya es va detenir tres persones per conduir sobrepassant el límit legal establert. Un jove que va cometre una infracció i circulava amb una taxa d’1,74 g/l, un home que ho feia amb 1,13 g/l i una dona que conduïa amb 0,84 g/l.
 
UNA PARELLA S'AGREDEIX MÚTUAMENT EN UN DOMICILI PARTICULAR A ORDINO
La policia ha efectuat aquesta setmana una detenció per un cas de maltractaments en l’àmbit domèstic. Els fets es van produir dijous pels volts de les dues del migdia a la Cortinada, a la parròquia d’Ordino. Una patrulla hauria estat requerida per uns veïns que haurien sentit una baralla entre un home i una dona, en concret es tractaria d’una parella de residents, un jove de 27 anys i una noia de 25. Segons fonts policials, la parella s’hauria agredit mútuament en un domicili particular on presumiblement residien. Les forces de l’ordre continuen investigant els fets. D’altra banda, també es va procedir a la detenció d’un home com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces. Els fets van ocórrer diumenge a quarts de sis del matí quan la policia va intervenir requerida per un altercat entre dues persones en un hotel situat a Escaldes. La discussió s’hauria encetat perquè un home, molest pel soroll que feien els veïns de l’habitació superior, hauria pujat a cridar-los l’atenció i demanar-los-hi que baixessin la música. L’home que feia soroll, un no resident de 38 anys, li hauria respost amb amenaces i insults.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts