Absolt l'únic acusat de l'assassinat comès a Soldeu l'any 2004

El Tribunal Superior desestima el recurs presentat per la fiscalia, que demanava 30 anys de presó

Absolt l'únic acusat de l'assassinat comès a Soldeu l'any 2004Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior (TS) va desestimar ahir el recurs presentat per la fiscalia, que demanava 30 anys de presó per a l’únic acusat de l’assassinat d’un empresari rus, Alexander Safonov, en un hotel de Soldeu. Els fets van tenir lloc el 17 de desembre del 2004 quan l’empresari, de 48 anys, va rebre dues ganivetades mortals a la porta de l’habitació que ocupava. Hores més tard d’aquell mateix dia, la policia va procedir a la detenció de l’acusat, allotjat en una habitació del mateix hotel, un israelià d’origen ucraïnès. El processat va estar durant un any tancat al centre penitenciari de la Comella en règim de presó provisional. Finalitzat el termini màxim d’internament preventiu, de 365 dies, va ser alliberat i va marxar del país. Durant la celebració del judici, el desembre del 2017, l’acusat no es va presentar davant el tribunal al·legant que patia una malaltia i que no tenia prou diners per venir a Andorra.

Etiquetes:

Amb aquest veredicte, el TS ratifica la sentència del Tribunal de Corts (TC), que el passat mes d’abril va absoldre l’acusat en considerar que tan sols hi havia sospites i algun indici, però no hi havia proves suficients per demostrar la seva culpabilitat. La fiscalia va argumentar en tot moment que l’acusat s’havia desplaçat al Principat després que dos germans de la màfia russa l’haguessin contractat per assassinar Safonov, però durant el judici cap dels testimonis clau, russos i israelians, es va presentar.

Un home es va inculpar

Nou mesos després del crim, un exmilitar de l’exèrcit soviètic es va autoinculpar dels fets a través d’una cinta de vídeo que va fer arribar a la Batllia. L’home està buscat per diversos assassinats.

tracking