x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El relleu al Punt de Trobada està aturat per dues causes judicials

La demanda civil dels Mallol per recuperar l’ús del terreny ha quedat en pausa en espera de la resolució d’una querella dels Cachafeiro en contra seva i Pyrénées
Actual edifici del Punt de Trobada, a Sant Julià de Lòria.

El relleu al Punt de Trobada està aturat per dues causes judicials

Actual edifici del Punt de Trobada, a Sant Julià de Lòria.

ARXIU
Actualitzada 16/07/2018 a les 13:13
El relleu de centre comercial a l’edifici que ocupa el Punt de Trobada està aturat per dues causes judicials encreuades entre la família Mallol (propietària del ter­reny) i la família Cachafeiro (propietària del centre comercial). L’afer encara s’ha enredat més després que els tribunals hagin acceptat la petició de la família Cachafeiro per deixar en suspens la causa civil, iniciada en contra seva perquè desocupin la propietat, fins que no es resolgui la causa penal. I aquesta causa penal és una querella que els propietaris del centre comercial van presentar contra la família Mallol i Pyrénées en considerar que el contracte per al nou arrendament que havien firmat era un frau destinat a fer que els Cachafeiro no poguessin igualar l’oferta. Perquè el contracte entre els Mallol i els Cachafeiro establia el dret dels llogaters a renovar l’acord sempre que igualessin l’oferta d’un tercer.
El contracte entre la propietat i el Punt de Trobada es va fer per a trenta anys i incloïa que un cop finalitzés la família Mallol passava a quedar-se l’edifici que s’havia construït per allotjar els grans magatzems. El lloguer que estaven pagant els Cachafeiro era de 350.000 euros anuals. Els Mallol van arribar a un acord amb Pyrénées perquè el 31 de desembre del 2015, quan finalitzava el contracte amb el Punt de Trobada, passessin a ser els nous llogaters. El tracte comportava que passaven a pagar més de dos milions d’euros anuals de lloguer, als quals s’havia d’afegir un deu per cent dels beneficis i una sèrie de prerrogatives, com ara la possibilitat de tenir veu i vot en algunes decisions empresarials. Els Cachafeiro creien, segons fonts properes al cas, que el contracte era simulat i exageradament onerós perquè no es pogués igualar.


La batalla judicial

Els Mallol van presentar una demanda perquè la Batllia executés el canvi de llogater. Davant de la negativa dels Cachafeiro a desallotjar el Punt de Trobada (continua funcionant amb normalitat), el cas va arribar a la Batllia. En primera instància els Mallol van obtenir el veredicte favorable, però els propietaris del centre comercial van recórrer. Els Cachafeiro, però, el novembre del 2017 van presentar una querella contra els Mallol i contra Pyrénées (contra les persones i societats involucrades en el contracte de lloguer) en entendre que s’ha produït un frau processal i una temptativa d’estafa. S’argumenta sobre la base que s’ha portat a la Batllia un contracte simulat amb la intenció d’enganyar els tribunals perquè les condicions que regulava no eren certes. Al mateix temps, es considera que s’ha intentat estafar. I és en el marc d’aquesta querella que el tribunal ha establert que fins que no es resolgui aquesta via penal l’afer del desnonament queda en pausa.
 
DISCUSSIÓ SOBRE UNA DE LES CLÀUSULES, QUE OBLIGAVA A PAGAR UNA PENALITZACIÓ
Un dels punts més polèmics en la judicialització del problema entre la propietat i els llogaters es troba en una de les clàusules del contracte entre els Mallol i Pyrénées. Els Cachafeiro denuncien que existia l’obligació dels Mallol de compensar Pyrénées amb 100.000 euros cada mes en cas que l’edifici no estigués disponible per entrar a ubicar un nou negoci. Els propietaris del Punt de Trobada indiquen que aquesta quantitat no s’ha pagat mai tot i que fa dos anys i mig que es va acabar el lloguer de trenta anys i per tant Pyrénées no ha pogut ocupar l’espai. Al mateix temps, els Cachafeiro manifesten que en la demanda que els van presentar els Mallol pel desnonament havien inclòs la reclamació d’aquests 100.000 euros mensuals com a danys i perjudicis, quan creuen que no s’han abonat mai. L’afer ha provocat que des de fa dos anys i mig els lloguers del Punt de Trobada s’estiguin dipositant a la Batllia per part dels Cachafeiro fins que es determini com finalitza l’afer. Pyrénées ja ha arribat a un acord amb la cadena francesa Auchan perquè comercialitzi les dues primeres plantes del Punt de Trobada quan els Mallol disposin de l’edifici.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts