Una dona demana revocar una ordre d'allunyament

La defensa argumenta que la distància els dificulta la vida familiar

Una dona demana revocar una ordre d'allunyamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La víctima d’un cas de maltractaments en l’àmbit domèstic i amenaces ha presentat un recurs contra l’aute que prohibeix al seu agressor, l’exparella, entrar-hi en contacte. El mes d’abril d’aquest any un home va ser condemnat per un delicte menor de maltractaments en l’àmbit domèstic perpetrats davant d’un menor i per un delicte menor d’amenaces. La sentència establia la prohibició que l’acusat entrés en contacte amb la víctima. Mesos més tard, la defensa de la víctima demana la revocació de l’ordre d’allunyament.

Etiquetes:

L’advocat Marc Ripoll, representant de la víctima, va argumentar durant el judici que la parella va tenir un problema que va concloure amb una ordenança penal, però que la discussió va ser fruit d’una “reacció primària” per part de l’agressor. Ara, la víctima hauria procedit a demanar la revocació de l’allunyament argumentant que la separació dificulta la vida familiar, ja que tenen un fill en comú. La defensa va reiterar que la víctima considera que els fets van ser una cosa “puntual” i que “no es tornarà a produir”. Però va insistir en la revocació de l’allunyament per “gestionar millor” el dia a dia i que l’agressor i pare de la criatura pugui estar en contacte amb el fill. Així mateix, Ripoll va argumentar que l’home “no és una persona violenta” i que el van trair les “formes primàries”.

La legitimitat del recurs

Durant el judici, una de les magistrades que formaven el tribunal, Marie Conte, va plantejar tant a la fiscalia com a la defensa fins a quin punt la víctima tenia legitimació per demanar una modificació d’una sentència penal d’una altra persona. En aquest moment, la fiscalia va argumentar que tanmateix trobava dubtosa la legitimitat que ha permès a la víctima fer aquest recurs.

En qualsevol cas, tant l’advocat defensor com la fiscal van coincidir que la dona es veu afectada per l’ordre d’allunyament. Mentre que Ripoll va valorar que com a advocat li va arribar el cas i va procedir a la defensa de la dona, la qual veu afectada la seva vida familiar. La fiscalia es va oposar al recurs argumentant que en el seu moment la víctima tenia un discurs contrari al que va expressar la defensa.

La fiscal va recuperar alguns dels missatges que l’agressor va enviar a la víctima. Entre d’altres, li va escriure: “Et mataré, no serveixes per a res, maltractaré el teu fill.” Per tant, considera que la mesura d’allunyament aplicada fa justícia a l’ordenança que es va dictar. Per acabar, la fiscalia va recordar que la víctima té un altre fill, fruit d’una altra relació, el qual també va ser amenaçat per l’agressor.

tracking