Turisme

El director del Cirque du Soleil no en descarta la continuïtat

L’empresari es troba al país per parlar del futur de l’espectacle i no rebutja la possibilitat de fer un xou a l’hivern

El director del Cirque du Soleil no en descarta la continuïtatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president executiu i director del Cirque du Soleil, Jonathan Tétrault, no descarta la continuïtat de l’espectacle més enllà del 2019. Tétrault es troba de visita al Principat per veure en primera persona Diva i durant la jornada d’ahir es va reunir amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, per conèixer el país i parlar del futur de l’espectacle. El canadenc va ser nomenat president executiu del grup el gener del 2016 i és un dels encarregats de la seva expansió al continent europeu. “Estem molt orgullosos de l’aliança que hem creat, esperem ser capaços de renovar el contracte i continuar molts més anys”, va destacar el president del grup. Segons Tétrault, per a la companyia canadenca representa un repte “únic” crear un xou especial durant un mes. Per a l’empresa, que actualment compta amb una vintena d’espectacles arreu del món, l’objectiu a Andorra és intentar que el turisme s’apropi al país durant la temporada d’estiu i “penso que en els darrers sis anys hem tingut molt èxit”, va valorar.

Un espectacle tot l’any

Preguntat per la possibilitat de crear un espectacle permanent al país, Tétrault va somriure: “És una qüestió que discutirem amb el ministre.” El president de la companyia va afegir: “Ens agrada molt la nostra col·laboració i explorarem si podem trobar altres tipus de pactes amb el Govern.” D’altra banda, el dirigent es va mostrar satisfet per les valoracions que fins ara ha tingut l’espectacle: “Avui veuré el xou per primera vegada però sé que de moment la gent n’està molt contenta, l’equip ens n’ha donat bones notícies.” L’empresa finalitza el contracte amb Andorra Turisme l’any que ve amb les incògnites de saber si finalment el circ continuarà al mateix lloc i si mantindrà el mateix espectacle. En aquest sentit, Tétrault va ser clar: “Sincerament no conec els espais que hi ha, però nosaltres intentem ser el màxim flexibles i fer el possible perquè tothom estigui satisfet.” Pel que fa a l’espectacle, Tétrault va ressaltar que durant els anys anteriors amb Scalada l’equip artístic es va mantenir tot i algunes incorporacions: “Encara no sabem si l’equip artístic continuarà l’any que ve, ho valorarem quan s’acabi.” I va afegir que “sempre està bé incorporar gent perquè aporta idees noves”. Sota la direcció del canadenc, el Cirque du Soleil aposta per incorporar espectacles que connecten amb el públic gràcies al pes de la música. “Ens hem adonat que la gent connecta molt bé emocionalment amb la música i les acrobàcies.”

Per la seva banda, el ministre de Turisme, Francesc Camp, va destacar que per a Govern és un “honor” poder comptar amb la presència del president executiu. El responsable de la cartera de Turisme va considerar rellevant que l’empresari canadenc pugui conèixer en primera persona el país, “crec que és bo que estigui aquí i que entengui com és el país en l’àmbit turístic i econòmic”. Segons Camp, l’espectacle està funcionant “molt bé” i esperen unes xifres similars a les de l’any passat. “Les coses van bé i farem balanç al final.” I va afegir “per a ells i per a la seva expansió a Europa penso que Andorra és un lloc de referència”.

Preguntat per la possibilitat de fer un espectacle a l’hivern, Camp va expressar que la problemàtica seria el recinte. “Per fer un espectacle a l’hivern caldria un recinte on es pogués encabir el cirque i ara no el tenim.” Segons el ministre, de moment caldrà mantenir-se a curt termini, “però a llarg termini ja ho veurem”. Pel que fa a la ubicació de l’espectacle de cara a l’any que ve, Camp va reconèixer que el comú d’Andorra la Vella ha demanat un canvi de lloc, però de moment encara han de decidir què passarà: “Intentarem mantenir-lo al Parc Central però estem parlant amb el comú i buscant altres llocs.”

tracking