Mobilitat

Cicland permetrà aparcar bicis encara que estigui ple

El sistema funcionarà a partir de la setmana vinent i està pensat per a les parròquies on només hi hagi una parada

Cicland permetrà aparcar bicis encara que estigui pleA. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de bicicletes elèctriques compartides, Cicland, disposarà a partir de la setmana vinent d’un sistema per deixar la bicicleta encara que les estacions estiguin plenes, que consistirà a posar un cadenat, que ja portaran incorporat, i que permetrà lligar-la al costat de l’estació. L’app de control avisarà la companyia de la situació i es procedirà a recollir-la. “Aquesta és una de les coses sobre les quals hem hagut de treballar darrerament perquè no és el mateix trobar-te sense espai per deixar una bicicleta a Andorra la Vella o Escaldes que a Sant Julià, per això estem actualitzant el programari de control per posar-hi remei”, explica Erik Fraissinet, gerent de Cicland. “El sistema serà molt senzill. Si un usuari es troba una estació plena en una de les parròquies on només n’hi hagi una podrà enganxar la bicicleta amb el cadenat que portarà i des de l’app avisar que l’estació està plena, així nosaltres podrem desplaçar-nos ràpidament fins allà i recollir-la, així com la meitat de les que hi hagi a la parada”.

Aquesta opció es preveu que pugui estar disponible a partir de final de la setmana vinent, encara que no es podrà utilitzar ni a Andorra la Vella ni a Escaldes, on hi haurà 9 de les 14 estacions de tot el país. La resta de parròquies només en tindran una. “Vam rumiar molt la manera de solucionar aquest problema i creiem que al final serà la millor opció. Si una parada està plena a la Massana o a Sant Julià de Lòria, és evident que no pots desplaçar-te fins a una altra parròquia, així que amb el cadenat i l’app serà com si sempre quedessin llocs”, va dir Fraissinet.

Satisfacció pels inscrits

El gerent de Cicland es va mostrar “satisfet” pel nombre d’usuaris que ja s’han apuntat al servei. “Estem bastant contents per la resposta que hem rebut. Francament, no ens l’esperàvem”. Des que a principi d’aquesta setmana va entrar en funcionament amb només quatre estacions i una desena de bicicletes, ahir ja eren 20 els usuaris inscrits, amb 23 aparells i set estacions. “Vam estar els primers deu dies informant la gent de com funcionaven les bicis, l’app i ja tenien la possibilitat d’inscriure’s, si volien. En total vam atendre una cinquantena de persones i ara aquest interès ja s’ha transformat en una contractació real”. Fraissinet va dir que dels 20 usuaris actius 12 ja han utilitzat el servei “almenys una vegada” i ara per ara “el grau de satisfacció que ens han transmès és òptim”.

El projecte preveu que hi hagi 14 estacions i 50 bicicletes en total, xifra a la qual des de l’empresa adjudicatària del servei es preveu arribar a final de la setmana vinent. “Aquests primers dies ens hem centrat a tenir instal·lades les estacions de la vall central, on ja en tenim sis en funcionament i en queden tres més. A la resta de parròquies, només la de Canillo està activa però esperem que això es resolgui la pròxima setmana”, va afirmar.

Un altre punt que s’ha d’acabar de solucionar és que l’app només funciona per a mòbils amb sistema operatiu Android i encara no saben quan podrà ser usada per aquells que tinguin un Apple. “El sistema de l’iPhone és més complicat que el primer i per això encara no està actiu. És una qüestió seva, no nostra, i el problema rau en el fet que la seva política és més estricta. Volem que funcioni com més aviat millor però no depèn de nosaltres”. Aquesta qüestió és fonamental per a la utilització del sistema, ja que per retirar una bicicleta cal tenir l’app instal·lada.

Polèmica per la concessió

Una de les empreses que aspiraven a obtenir la concessió del servei va avisar que estudiaria interposar una demanda penal contra Govern per incompliment de contracte i tracte de favor. Des de Cicland, la situació no els preocupa, ja que “sí que vam canviar de proveïdor, però va ser per millorar-lo. Aquestes són les bicicletes més avançades i quan es va fer el concurs encara no existien, si no ens hauríem presentat amb aquestes des del principi”.

Cicland permetrà aparcar bicis encara que estigui ple

tracking