Política

Liberals veu noves irregularitats en les adjudicacions a l'empresa Spai

Govern va esgrimir exclusivitat quan la CASS ha acudit a una altra empresa pels mateixos serveis

Liberals veu noves irregularitats en les adjudicacions a l'empresa SpaiGRUP LIBERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals veu nous indicis d’irregularitat en les adjudicacions directes que el Govern va fer a l’empresa del germà de Toni Martí per un valor superior als 110.000 euros. El conseller liberal Ferran Costa va denunciar ahir “la contradicció total i absoluta” que suposa el fet que la CASS hagi adjudicat serveis de manteniment de maquinari i programari d’IBM a Andorsoft i no a Spai quan, segons l’executiu, l’empresa del germà del cap de Govern és el soci exclusiu d’IBM al Principat.

Costa va recordar que l’explicació esgrimida pel Govern quan va esclatar la polèmica per les adjudicacions a l’empresa d’Ot Martí va ser que “Spai s’havia convertit en partenaire exclusif d’IBM” i ara “es demostra que altres empreses del país estan capacitades per portar a terme el manteniment”. En aquest context, va lamentar que “es reobri un capítol que pensàvem que ja s’havia acabat” i en el qual el cap de Govern “es va comprometre a posar llum”. El parlamentari va denunciar “diverses anomalies i contradiccions que no s’han solucionat”. “Martí va anunciar en seu parlamentària que era el primer interessat que la fiscalia fes la seva feina pels vincles familiars amb l’empresa”, va explicar, recordant que “sorprenentment” es va arxivar el cas tot i advertir que “alguns temes no estaven clars”.

Costa va remarcar que l’adjudicació a Spai “va despertar les alarmes pels vincles familiars amb el cap de Govern” i va destacar que el dossier que l’executiu va facilitar als grups parlamentaris contenia una carta de l’empresa IBM manifestant que Spai havia passat de ser soci privilegiat a ser soci exclusiu. El conseller va recordar, en aquest sentit, que la ministra Eva Descarrega va justificar l’adjudicació a dit afirmant que “IBM ens ho imposa, és una exigència de l’empresa”. Per això, davant de “la gran sorpresa” que ha suposat que la CASS hagi adjudicat els mateixos serveis a Andorsoft, Liberals ha entrat una pregunta oral perquè el Govern la contesti en sessió de control.

Preguntat pels possibles motius de l’afer, Costa va rebutjar fer “especulacions”, però va apuntar que “es pot pensar que s’ha rebut una altra carta perquè Spai torni a ser partenaire privilegiat”. Una circumstància, va dir, que posaria en dubte “la credibilitat d’aquest episodi”. Per això, el grup vol que l’executiu doni els detalls necessaris davant de “les múltiples contradiccions que hi ha hagut i que són completament infundades i que falten a la veritat”. “Els fets avalen que les informacions de Martí i Descarrega no s’adiuen a la veritat i desafien tot sentit comú i tota lògica”, va concloure.

tracking