Obres

La plataforma de Soldeu no tindrà sobrecost

Les modificacions estructurals dels darrers dies no han suposat sobrecostos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de la plataforma esquiable de Soldeu segueixen el pressupost tot i les modificacions estructurals dels darrers dies. El gerent de la unió temporal de les tres empreses que estan duent a terme les obres, Cevalls, Copsa i Locubsa, Òscar Otero, va explicar en declaracions al Diari que actualment s’està construint la plataforma, un procés complicat perquè la meitat de l’estructura està feta i l’altra s’ha de fer in situ. “Estem col·locant les bigues metàl·liques i també s’està muntant l’estructura”, va explicar Otero.

El mes passat, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va expressar que hi hauria canvis a l’obra. Segons Otero, el canvi més significatiu té lloc a la plataforma: “Hi ha 16 bigues que fan de base de la plataforma i tenen una llargada de 75 metres i 3 que són més curtes, de 50 a 55 metres, i abans eren totes de la mateixa mida. Aquest canvi suposarà que la plataforma sigui més petita.” Segons el constructor, el canvi s’ha realitzat per tal “d’optimitzar” el projecte. Preguntat per si el canvi suposarà menys temps de construcció, Otero va expressar que “és cert que el temps serà lleugerament menor”. Segons el calendari establert, la col·locació de les bigues estarà acabada el mes d’agost vinent i la finalització de l’estructura amb una part de formigó es preveu que finalitzi el mes de novembre.

Pel que fa a l’aparcament, actualment s’està usant l’espai per construir la plataforma, el pàrquing s’ha dividit en quatre blocs i s’està treballant amb l’estructura de l’edifici. “És complicat perquè necessitem l’espai de l’aparcament per acabar la plataforma”, va recordar Otero. L’expert va reconèixer que el pla és complex i que serà “complicat” que les obres finalitzin al novembre, tot i que va assegurar que de moment s’estan complint els terminis establerts.

La plataforma de Soldeu no tindrà sobrecost

La plataforma de Soldeu no tindrà sobrecost

tracking