Demanen tres mesos d'arrest per al causant d'un accident a Arinsal

L’home hauria xocat en una rotonda perquè circulava al doble de la velocitat permesa

Demanen tres mesos d'arrest per al causant d'un accident a ArinsalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana tres mesos d’arrest per al motorista que hauria causat un sinistre a la rotonda d’Arinsal. Els fets es van produir l’abril del 2015 quan l’acusat hauria accedit a la rotonda a una velocitat aproximada de 70 qui­lòmetres per hora, quan la velocitat permesa és de 40, provocant un xoc amb el vehicle que s’estava incorporant. Fruit de l’accident els dos conductors van resultar ferits, tot i que l’acusat es va emportar la pitjor part, ja que va estar més d’un any de baixa a causa de múltiples fractures.

Etiquetes:

Durant el judici, tant la fiscalia com la defensa van intentar demostrar qui s’havia incorporat primer a la rotonda com a element clau per establir la culpabilitat. La intervenció de l’agent de policia que va fer la reconstrucció de l’accident va posar de manifest que l’excés de velocitat del motorista va ser un factor determinant. Segons l’agent que va prestar testimoni, el temps de reacció d’una persona de cinquanta anys –la del processat– és d’una mitjana de dos segons, sumat a l’excés de velocitat, que va provocar que en dos segons se situés en una distància que s’hauria d’haver calculat amb més temps, i tenint en compte el marge de reacció dels frens de la moto, que és de 0,2 segons, l’excés de velocitat hauria impedit que el temps de reacció de l’acusat fos suficient per frenar. El conductor del vehicle, que també estava personat com a acusació particular, va declarar que el motorista va intentar esquivar-lo però que no va frenar. Per aquest motiu, demana una indemnització de 4.129 euros i la suma de les costes judicials. Per la seva banda, la fiscalia demana tres mesos d’arrest, una indemnització de 733 euros a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i la retirada del carnet de conduir durant dos anys.

La defensa

La defensa demana la retirada del permís de conduir durant tres mesos i una multa de 100 euros. L’advocat defensor va argumentar que no hi ha manera de demostrar qui va entrar primer a la rotonda ni de saber amb exactitud la velocitat real a la qual anava el motorista en el moment d’accedir a la rotonda.

Pel que fa a la responsabilitat civil, consideren que és compartida al cinquanta per cent. Finalment, va recordar que el seu defensat “ja ha pagat” amb les lesions que va patir.

tracking