societat

El Govern atorga 168.000 euros a la cooperació internacional

Els projectes van des d’escoles al Nepal fins a programes infantils al Perú

El Govern atorga 168.000 euros a la cooperació internacionalFUNDACIÓ IBO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Exteriors va fer pública ahir la subvenció per a projectes de cooperació internacional d’ONG andorranes per a l’exercici del 2018. Enguany, segons van informar des de l’executiu, l’assignació arriba fins als 168.716,64 euros. Una partida que es reparteix entre les sis propostes que enguany es van presentar i que la comissió tècnica d’Afers Exteriors va avaluar de forma positiva. Les dues entitats que reben més subvencions són Cooperand per Llatinoamèrica, que disposa de 40.000 euros per al projecte Proconca a Bolívia, i Muntanyencs per l’Himàlaia, que també rep 40.000 euros per a la construcció d’un edifici d’estudi al Kailash Home de Nepal.

La Fundació Ibo Àfrica, amb una proposta per erradicar la violència envers les dones i els nens al districte d’Ibo de Moçambic, rep 27.750 ,90 euros. Per la seva banda, Càritas Andorrana té 25.658,96 euros per desenvolupar el projecte La independència avança a Bolívia, mentre que Infants del Món rep 20.014,05 euros per a la promoció del bon tracte a nens i nenes de 3 anys al districte peruà de Ventanilla. Finalment, l’ONG Aigua de Coco disposa de 15.292,73 euros per al projecte L’educació com a motor del desenvolupament a Cambodja. Les entitats beneficiàries hauran de presentar al Govern una declaració d’inici de projecte, un informe de seguiment als sis mesos d’iniciar-lo i un informe final passat un any amb el projecte ja fet.

Des d’Afers Exteriors van indicar que dues ONG van ser rebutjades en no complir els criteris establerts al pla rector de la cooperació i per no poder aportar la informació complementària.

tracking